Foto: Shutterstock

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) planirala je da, putem javne nabavke, kupi 200 pakovanja veštačkih suza - kapi za oči, za zaposlene u toj državnoj instituciji. Javna nabavka uredno je objavljena na Portalu javnih nabavki, a u tehničkoj specifikaciji se navodi da naručilac nabavlja preparat - veštačke suze "Refresh contacts" od 15 mililitara "ili odgovarajuće". NKOSK je planirao da za ovu nabavku izdvoji 150.000 dinara, što po tržišnoj ceni odgovara iznosu dovoljnom za kupovinu ukupno 179 ovog preparata. Ali, na javni poziv se niko nije javio, pa je nabavka - obustavljena.

Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita, inače, u opisu posla ima upravo to što joj samo ime govori – bavi se osiguranjem stambenih kredita koje banke odobravaju građanima, i u slučaju da dužnici ne mogu da otplaćuju zajam – bankama nadoknađuje nastalu štetu, piše N1

Javna nabavka objavljena je 12. januara, a rok za podnošenje ponuda u ovom otvorenom postupku istekao je 31. januara.

NKOSK je, čak, odgovorila na podnet zahtev za pojašnjenjenjima ili dodatnim informacijama, što je i objavljeno na Portalu javnih nabavki.

Pitanje je glasilo: „Poštovani, molim budite ljubazni, bez šale, zaista nas interesuje logička veza predmeta javne nabavke sa vrstom delatnosti naručioca? Koja je logička veza ‘veštačkih suza’ sa osiguranjem kredita i nacionalnom korporacijom?“.

Ceo tekst možete da pročitate na sajtu N1

BONUS VIDEO: Kombinacije oko nabavki

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar