Foto: Shutterstock

Preduzeće „Infofin“, vlasnik „Royal“ hotela, dobilo je 8,7 hektara besplatnog zemljišta od Opštine Bogatić za izgradnju hotela sa akva parkom i velnes centrom.

Procenjena vrednost ustupljenog zemljišta je 21,8 miliona dinara (oko 185.500 evra), piše u rešenju Komisije za kontrolu državne pomoći.

„Infofin“ je dužan da izgradi i opremi hotel i prateće objekte u narednih šest i po godina i da u tom periodu zaposli 70 novih radnika.

Takođe, preduzeće treba da uloži najmanje 7,5 miliona evra i da najmanje četvrtinu ove sume obezbedi iz spostvenih sredstava ili drugih izvora koji ne sadrže državnu pomoć, piše Nova ekonomija.

Preduzeće se obavezalo da investiciju i novootvorena radna mesta zadrži na teritoriji Bogatića najmanje devet godina od zaključena ugovora.

Ukupno ulaganje u sve četiri faze iznosi 7,5 miliona evra, piše u rešenju Komisije.

Od ovog iznosa, vrednost izrade projektne dokumentacije i geotermalne bušotine je 425.000 evra, izgradnja oba krila hotela sa restoranom i velnes centrom 3,8 miliona evra.

Izgradnja zatvorenog bazena i akva parka koštaće 2,6 miliona evra, a uređenje parkinga 220.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

Planirana je izgradnja plastenika na površini od 20.000 kvadrata za proizvodnju povrća i cveća vrednosti pola miliona evra.

„Infofin“ je u vlasništvu Dragoslava Nikolića koji je i direktor firme.

Kompanija je vlasnik hotela „Royal Drina“ u Malom Zvorniku, kao i hotela „Royal Spa“ i turističke agencije „Royal Tour“ u Banji Koviljači.

Prilikom odabira lokacije, uzeto je u obzir da prostor Mačve predstavlja izuzetan hidrgeotermalni potencijal, piše u rešenju Komisije.

„Termanlne vode mogu se koristiti za potrebe balneologije, sporta i rekreacije, za zagrevanje prostorija, u poljoprivredi i akvakulturi, industriji, tehnologiji i proizvodnji elektirčne energije“, piše u rešenju.

Dodaje se da se alkalne vode, zahvaljujući visokim temperaturama mogu koristiti za kupanje, a rashlađene za piće.

BONUS VIDEO Da li je divlja gradnja na udaru Tužilaštva?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar