poginuo na pruzi
Foto: Shutterstock/DeStefano

Radovi na izgradnji brze pruge na deonici od Novog Sada do Subotice počeće početkom juna, rečeno je danas na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića sa predstavnicima konzorcijuma kineskih kompanija koji je grade, China Railway International Co. i China Communications Construction Co.

Na sastanku je rečeno da su u toku radovi „na donjem stroju“, od Novog Sada do Rumenke, kao i na demontaži postojeće infrastrukture, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Mirović je rekao da država „ima poverenja“ u kineske kompanije, imajući u vidu sve važne projekte koje su do sada realizovale u Srbiji, „a sve zahvaljujući strateškom savezništvu koje su uspostavili predsednici Srbije i Kine, Aleksandar Vučić i Si Đinping“.

On je dodao da je za Srbiju važno da se u tom projektu angažuje što više domaćih proizvođača, za šta su predstavnici kineskog konzorcijuma iskazali spremnost.

Deonica brze pruge od Novog Sada do Kelebije, duga je 108 kilometara i na njoj će se nalaziti 11 stanica i jedno stajalište, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO – Prva vožnja brzim vozom od Beograda do Novog Sada

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar