Foto: Google maps

Novosadska Opportunity banka  dobila je nove vlasnike. Pored dosadašnjeg jedinog (100%) vlasnika Banke – Opportunity Transformation Investments Inc, sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je smanjio svoje učešće na 22 odsto, vlasnici banke su postale dve strane banke specijalizovane za finansiranje kompanija, projekata i finansijskih institucija sa sedištem u Nemačkoj , jedna kompanija iz Luksemburga i jedna iz Holandije.

Novi suvlasnici Opportunity banke su UMWELTBANK iz Nimberga, sa 30 odsto učešća i GLS Gemeinschaftsbank Bohum, sa 19,99 odsto učešća, zatim TRIODOS SICAV II iz Luksemburga sa 14 odsto učešća i LEGAL OWNER TRIODOS FUNDS B.V. iz Holandije sa 14 odsto učešća, saopštila je Narodna banka Srbije.

„Promena vlasničke strukture bilo koje banke, koja podrazumeva sticanje (direktno ili indirektno) vlasništva u banci koje omogućava 5 odsto ili više glasačkih prava, dozvoljena je samo uz prethodnu saglasnost Narodne banke Srbije, koja je ovim bankama i kompanijama data 30. oktobra 2020. godine“, saopštila je NBS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar