Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poreska uprava nije se izjasnila o produženju roka za uplatu novca za poslovni deo zgrade Geneksa, što bi automatski značilo da je zahtev odbijen, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Kako je izvor našeg portala naveo „gotovo je sigurno da će ‘Eureka bar’ danas uplatiti novac“ i time će ova kompanija i zvanično postati vlasnik Geneksa.

Podsetimo, firma Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac, „Eureka bar“ u februaru je na licitaciji ponudila najvišu sumu za kupovinu poslovnog dela Geneks kule – 20 miliona evra.

Prema ugovoru, poslednji rok za uplatu novca je danas, ali je firma Ace Bosanca tražila da bude produžen.

Ko je Aca Bosanac?

Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, javnosti je poznat kao vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata u Beogradu, a dovođen je i u vezu sa kontroverznim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem.

U Kajmakovićevom vlasništvu se nalaze restoran „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćni klub „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, klub „Kasina“ na Terazijama. Takođe, on poseduje i hotel „Kasina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj ulici, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovde ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Takođe, Kajmaković je vlasnik i „Kafe Teatra“ na Trgu Republike koji je sastavni deo prostora koje je koristilo pozorište „Boško Buha“, a oko čije se sudbine i eventualnog preseljenja u Beograd na vodi podigla velika prašina u javnosti.

Još jedna Kajmakovićeva firma „Beojana“ takođe poseduje kvadrate na Trgu republike. Reč je o 995 kvadrata poslovnog prostora kulture. Mediji su ranije pisali da je „Beojana“ vlasnik bioskopa Jadran.

Podsetimo, ime Aleksandra Kajmakovića se dovodi i u vezu sa kontroverznim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem.

Takođe, Kajmaković je 2021. godine bio uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom. Kajmaković se tada sumnjičio da je prao pare za Belivuka i da je koristio „usluge“ njegovog obezbeđenja, kao i to da je njegove firme vodio na svoje ime, ali za to nije optužen.

***

BONUS VIDEO – Protest zbog prodaje Geneks kule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar