Foto: instagram.com/aleksandar_kk; Vesna Lalić/Nova.rs; shutterstock.

Preduzeću "Eureka bar", koje je na licitaciji početkom februara ove godine ponudilo najveću cenu za poslovni deo Geneks kule, danas ističe zakonski rok da uplati celokupan iznos od više od 20 miliona evra. Međutim, prema podacima iz dokumenata do kojih je došla Nova.rs, ovo preduzeće pokušalo je da pomeri rok za uplatu novca.

„Eureka bar“, čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, traži da se rok za uplatu novca produži na izvesno vreme.

Pročitajte još:

Međutim, da li će ova molba biti uslišena ili će kupoprodajni ugovor biti poništen, a kupcu oduzet depozit od sedam miliona evra, zavisi od odluke članova Odbora poverilaca, koja bi trebalo da bude donesena danas.

Kupoprodajni ugovor je firma Ace Bosanca sa Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika potpisala 20. marta. Ipak, samo nekoliko dana kasnije, zatraženo je pomeranje roka za isplatu.

Podsetimo, firma „Eureka bar“ ponudila je najveći iznos za poslovni deo Geneks kule na licitaciji održanoj početkom februara. Vlasnik ove firme, Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, dovođen je u vezu sa kontroverznim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem, a privođen je i tokom finansijske istrage protiv grupe Veljka Belivuka.

BONUS VIDEO Protest zbog prodaje Geneks kule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare