Dušan Nikezić i Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC, Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je danas ministru finansija Siniši Malom da je tačno da "piše ekonomsku istoriju Srbije" jer je aktuelna vlast apsolutni rekorder u zaduživanju zemlje.

„Kao što je Novak Đoković apsolutni rekorder sa 386 nedelja na prvom mestu ATP liste, tako ste i vi šampion u zaduživanju sa 307 nedelja konstantnog uvećanja javnog duga, čime ste od početka ministarskog mandata zadužili Srbiju za 10,5 milijardi evra, a ukupan javni dug zemlje podigli na 35 milijardi evra“, istakao je Nikezić.

PROČITAJTE JOŠ

On je naglasio da je ova vlast rekorder po kamati kojom zadužuje zemlju i naveo da je pre nekoliko nedelja Srbija uzela kredit OTP Banke sa varijabilnom kamatom od neverovatnih 9,44 odsto, koja će dodatno rasti, preneo je SSP.

Nikezić je dodao da je rekordan i budžetski deficit, kako na mesečnom nivou sa 1,3 milijarde u decembru 2022. godini, tako i na godišnjem nivou sa 3,9 milijardi evra u 2020 godini, istakavši da je inflacija dostigla 16,2 odsto i nastavlja da raste.

BONUS VIDEO Da li su nova zaduživanja jedini način za finansijski opstanak Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare