Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ, Shutterstock

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) danas su potpisani sporazumi sa predstavnicima sedam apotekarskih ustanova kojima su se i apotekari uključili u akciju penzionerskih kartica, pa će najstariji od oktobra, kada kartice počnu da se koriste, dobijati popuste i u pojedinim apotekama koji će se kretati i do 20 odsto.

Sporazumi su potpisani sa Apotekarskom ustanovom „Apoteka Beograd“ i šest privatnih beogradskih apotekarskih ustanova i to „Genia“, „Oaza zdravlja“, „Alhemi pharm“, „Iva“, „Sunce“ i „Naša apoteka“.

„Apotekarske ustanove sa kojima smo danas potpisali sporazume imaju više od 230 prodajnih mesta na kojima će penzioneri moći da pojedine proizvode dobiju po povoljnijim cenama“, rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjenović.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da su današnji sporazumi potpisani osluškujući želje penzionera i da su penzionerske kartice još jedan način na koji država i Fond PIO pokazuju da im je borba za bolji život penzionera imperativ.

„Pored povećanja penzija koje se već ustaljuje na dva puta godišnje a obezbeđuje ih Vlada Srbije gledamo da i ovako olakšamo svakodnevni život penzionera“, rekao je on.

V. d. direktora Apotekarske ustanove „Apoteka Beograd“ Nikola Prelević istakao je da će se ova ustanova uvek odazvati na inicijative poput penzionerske kartice a posebno ako one imaju i socijalni karakter.

„To je i naša želja i naša obaveza, jer smo mi jedina državna apoteka čiji je osnivač Grad Beograd. Imamo dobru volju za saradnju i uvek ćemo biti tu za budueće inicijative“, naglasio je Prelević.

BONUS VIDEO Marijeti (70) smo pomogli da se onlajn prijavi za penzionesrku karticu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare