Foto:EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Montenegro Erlajns smanjuje broj zaposlenih u Beogradu za polovinu, ukida predstavništva u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu.

Montenegro Erlajns je saopštio da će odluka o smanjenju broja zaposlenih i ukidanju predstavništava biti sprovedena do kraja letnje sezone, preneo je crnogorski portal CdM.

Dodaje se, takođe, da se ugovori koji su na određeno vreme neće produžavati  nakon isteka, osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja.

Montenegro Erlajns je saopštio i je i da novonastala situacija sa koronavirusom predstavlja značajnu opasnost za uspešno poslovanje u narednom periodu.

“Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, pre svega u cilju zaštite putnika i osoblja od virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posledica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu”, poručio je menadžment Montenegro Erlajnsa.

Kako stoji u saopštenju, odluka o smanjenju broja zaposlenih i ukidanju predstavništava je doneta u skladu sa novim trendovima u avio-industriji koje karakteriše smanjena potreba za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima zbog upotrebe novih tehnologija.

Osim toga, Odbor direktora Montenegro Erlajnsa je definisao rokove za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije, a novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji treba da bude usvojen za 30 dana.