Ovogodišnji 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije iznenadio je posetioce izuzetno visokim cenama. U prvi plan izbili su klub stočići i trpezarijski stolovi od nekoliko desetina hiljada evra, kauč i ugaone garniture, međutim ko kaže da nema ništa jeftinije, taj nije otvorio "četvore oči". Redakcija portala Nova.rs obišla je hale u kojima se održava sajam i pronašli smo komade nameštaja i za 2.500 dinara.

Ekipa portala Nova.rs obišla je 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije u prepodnevnim satima, a iako smo mislili da zbog kišovitog dana neće biti gužve, prevarili smo se jer su se posetioci i te kako dobro naoružali strpljenjem i upijanjem informacija od nasmejanih izlagača.

Tako su mnogi od njih zaobišli komade nameštaja na kojima je bila istaknuta cena sa puno nula i uputili se u deo hale u kojoj je bilo moguće pronaći nešto povoljnije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Takva je, na primer, trpezarijska stolica. Cena koja je bila istaknuta na njoj je 2.500 dinara, što je, složićete se, i te kako dobra investicija, a posebno ako kupite više komada.

Osim stolice, i cena klub stolova je prilično dobra – svega 4.000 dinara za komplet od tri klub stola.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Posetioci su se, naravno, raspitivali za sajamske popuste, koji se ove godine, zavisno do štanda, nameštaja i materijala, kreću od pet do 30 odsto, s tim što je na mnoge izložene komade popust već uračunat.

Najveće gužve bile su u Hali 1, gde su izložene i najjeftinije ugaone garniture, među kojima je rekorder jedna od 29.990 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Inače, prosečna cena ugaonih garnitura, dvoseda i troseda kreće se od 50.000 do 100.000 dinara, dok bračni kreveti s popustom iznose od 76.000 do 124.000 dinara.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedna ogromna ugaona garnitura braon boje izazvala je ogormnu pažnju posetilaca, a kako nam je ispričala prodavačica, njihovi proizvodi dolaze iz Turske.

„Mi smo zaista zadovoljni, naši proizvodi nisu skupi, cena je pristupačna za ljude u Srbiji. Očekujemo još veće interesovanje za vikend, s obzirom da mnogi tada ne rade. Do sada smo prodali tri ovakve ugaone garniture. Posle nje, najprodavanij isu nam klub stolovi. Prodali smo desetak takvih“, ispričala nam je ona.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Među „povoljnijim“ komada nameštaja su i noćni stočići, čija cena se kreće od 5.000 dinara, zatim tepisi, zavese, posteljina…

Najjeftinija kuhinja 600 evra

Što se tiče opremanja kuhinje, naša ekipa zatekla je porodicu koja je baš pazarila kuhinjske elemente i to po ceni od 600 evra.

Na pitanje da li je ta cena dobra, odgovorili su nam da su „dobro prošli“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Verujte, toliko dugo tražimo kuhinju, da smo prosto prijatno iznenađeni što smo uopšte uspeli da je kupimo za 600 evra. Naravno, u pitanju je iverica, ali su frontovi od medijapana. Ima i deo sa staklom, ručice su zlatne, tako da smo prilično zadovoljni. Rekli su nam da u nedelju dođemo da je preuzmemo“, rekla nam je Mirjana.

Deo sa dušecima bio je prilično popunjen znatiželjnim posetiocima koji su uspeli da pronađu odgovarajući.

Naravno, i ovde su cene raznolike, a najjeftiniji dušek je onaj od 7.000 dinara. S druge strane, cena najskupljeg dušeka dostiže i do 100.000 dinara.

BONUS VIDEO: Počeo Međunarodni Sajam nameštaja: Evo kakve su cene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare