Šesti dan Olimpijskih igara je iza nas u kojem nismo osvojili nijednu medalju. Ipak, u Boegradu smo dočekali Milicu Mandić, Tijanu Bogdanović i Damira Mikeca koji su uz mnogo emocija dočekani na aerodromu.

NAJVAŽNIJE 6. DANA IZ TOKIJA

Euforija u Beogradu: Iznenađenje za Mikeca, tamburaši i harmonika VIDEO

Novak ponizio Nišikorija za polufinale, zlato nikad bliže

Srpkinje poražene u ludom meču, Španija slavila posle preokreta

Šok u Tokiju: Ispao Medvedev, Novaku čist put do titule

Đoković dobio rivala u polufinalu Olimpijskih igara

Rapsodija Srbije protiv Australije, poslata poruka rivalima

Istorija u Tokiju: Hrvati uradili što nije niko u 113 godina Igara

Maestralne odbojkašice srušile Keniju, i dalje nisu izgubile seta

Nina tuče za medalju, imamo četvrtfinale boksa

Arunovićeva u vođstvu, može do medalje

Kukolj za 37 sekundi patosirao rivala, pa ispao

Jovana Arsić u C finalu Olimpijskih igara

Iako nije bilo odličja za Srbiju, današnji nastupi su nas približili osvajanju tri medalje. Novak Đoković je dominantnom igrom savladao Keija Nišikorija, prepustivši mu samo dva gema u prvom setu 6:2, 6:0 i za svoje prvo finale na Igrama će ukrstiti koplja sa Aleksandrom Zverevim.

Posle uspešnog nastupa u singlu, Novak je bio sjsjan u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović sa kojom je ubedljivo pobedio nemački par Kravic/Sigmund koje su pobedili rezultatom 6:2, 6:1. Oni će u petak u meču protiv ruskog para Karacev/Vesnina pokušati da se plasiraju u finale i obezbede Srbiji novu medalju.

PROČITAJTE JOŠ

Osim Novaka i Nine, u petak će se za medalju boriti i Zorana Arunović. Ona je u prvom delu kvalifikacija završila na prvom mestu i plasirala se u narednu runde gde je čeka brzo pucanje i borba za finale.

U timskim sportovima su briljirali vaterpolisti i odbojkašice. Devojke su bez većih problema sa 3:0 u setovima pobedile Keniju, dok su vaterpolisti bili ubedljivi protiv Australije sa 14:8 i na najbolji način najavili derbi sa Hrvatskom.

Košarkašice ovoga puta nisu uspele da dođu do pobede, jer su od njih bolje bile Špankinje rezultatom 85:70, uprkos dobroj igri u prvom poluvremenu.

Odličan nastup je danas imala i talentovana bokserka Nina Radovanović koja je jednoglasnom odlukom sudija pobedila Ornelu Havjarimanu iz Burundija i plasirala se u četvrtfinale.

Nažalost, ostali mso bez medalje u džudou pošto je posle Nemanje Majdova, elimisan i Aleksandar Kukolj. On je posle ubedljive pobede na startu u prvom kolu eliminisan od Korejca Goam Čoa, pa Srbija ostaje bez predstavnika u džudou nakon eliminacije svih pet učesnik au Japanu.

Sedmog dana ćemo ponoov gledati tenisere u borbi za medalje. Šoković če prvo protiv Zvereva tražiti prolaz u finale singla, da bi odmah potom izađao na teren i u mešovitom dublu sa Ninon Stojanović protiv ruske kombinacije Karacev/Vesnina.

Od naših sportista nastupaju još i Zorana Arunović u borbi za veliko finale u disciplini 25m pištolj, dok će Andrej Barna pokušati da na 50 metara slobodnim stilom obezbedi prolaz dalje u plivačkim disciplinama.

Jovana Arsić je uspela da se plasira u C finale sa druge pozicije i boriće se za plasman od 12. do 18. mesta.

15.20 Neviđena dominacija Novaka – izgubio samo pet gemova u dva meča

Novak Đoković je u jednom danu uspeo da se plasira i u polufufinale singla i dubla, a u dva meča je izgubio samo pet gemova.

15.16 Kraaaaaj! Novak i Nina su u polufinalu

Još jedan fenomenalan meč Đokovića i Stojanovićeve koji su sa 6:1, 6:2 razbili rivale iz Nemačke i obezbedili borbu za medalje. Sledeći protivnici će im biti ruski par Karacev/Vesnina.

15.13 Novi brejk naših, još gem do pobede

Drugi brej Novaka i Nine. Lako su došli do tri vezane brejk lopte. Prvu nisu iskoristili, ali je druga bila dovoljna. Rezultat je 5:2 i još gem im treba do polufinala.

15.09 Novak i Nina sve bliži polufinalu

Uspešno čuva brejk naš dubl i kontroliše dešavanja na terenu. Vode sa 4:2 i ne daju ni najmanju šansu rivalima za brejk.

14.56 Maraton za maratonom!

Gledali smo veliku borbu na početku drugog seta, a srpski par je stigao do brejka u trećem gemu seta i stigao do 2:1. Ipak, nije sve bilo toliko lako jer su samo gem pre toga morali da spase dve brejk lopte, a nakon ovog maratonskog gema ušao se u novi koji je bio slične dužine. Ipak, Nina i Novak su ostali mirni i na kraju iskoristili prvu brejk loptu koja im se pružila u drugom setu.

14.37 Nina servisima donela set

Stojanović je nekoliko puta dobro servirala, a Nemac Kravic je uspeo da pošalje dva „pasing šota“ pored Đokovića. Ipak, kada je bilo najpotrebnije Srbin je bio na nivou, pa je srpski dubl stigao do 6:1.

14.34 Sjajno!

Srpski dubl je stigao do još jednog brejka (5:1), što su uradili po treći put u ovom setu. Servisi nemačkog para nisu na zadovoljavajućem nivou, pa Nina i Novaka uspevaju da probiju njihove napade.

14.25 Novi brejk Novaka i Nine!

Nastavlja se revija brejkova. Čak tri gema zaredom uzela je ekipa koja ne servira u toj deonici, jedino je Novak uspeo da sačuva svoj servis do ovog trenutka (4:1). Nemica Zigmund je u jednom trenutku prestupila, što je situacija koja se ne vidi često na profesionalnom nivou. Novak se u jednom trenutku izvinio Nemcima nakon što je loptu udario reketom i ona dobila iznenađujuću putanju.

14.21 Uf, zar odmah?

Odgovara nemački dubl brejkom, već u narednom gemu. Novak i Nina sjajno sarađuju, skrivaju od rivala namere, ali ne uspevaju da naplate sve dobre poteze za 2:1.

Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

14.17 Brejk srpskog dubla!

Početak kakav je srpski dubl mogao samo da sanja. Odmah su Stojanović i Đoković izvršili pritisak na Nemce i iskoristili treću brejk loptu.

14.03 Novak i Nina na terenu

Srpski miks dubl se u ovim trenucima zagrevao pred okršaj sa nemačkim dublom Zigemund – Kravic.

13.57 „Delfini“ pokazali klasu

Vaterpolisti Srbije savladali su Australiju sa 14:8, a o prvoj četvrtini naših momaka dugo će se pričati.

Foto: Reuters

13.17 Istorija u Tokiju

Dva hrvatska dubla igraće finale u muškom dublu, što se nije desilo nikada u 113 godina Igara.

12.25 Novak u polufinalu, čuo neočekivanu vest!

Đoković se plasirao u polufinale nakon pobede nad Keijem Nišikorijem sa 6:2, 6:0. Srbin je završio posao za 72 minuta što je posebno značajno kada se zna da ga od 14.15 očekuje meč u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović. U međuvremenu je do Novaka i stigla neočekivana informacija da je Danil Medvedev, drugi nosilac na turniru poražen u četvrtfinalu.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Mike Segar

12.13 Poraz košarkašica

Španija je savladala Srbiju sa 85:70 u drugom kolu grupe A. Vodile su naše devojke tri četvrtine, a onda je usledila luda serija Španije u poslednjoj deonici (26:12) kojom

11.28 Uskoro će u bazen i vaterpolisti Srbije

„Delfini“ će u trećem kolu odmeriti snage sa Australijom nakon što su poraženi od Španije i pobedili Kazahastan. Nekih dva sata po završetku meča u singlu, Novak će ponovo na teren kada ga očekuje izazov u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović.

10.36 – Dušan Bulut poslao poruku Srbiji

10.35 Košarkašice preokrenule

Vodi Srbija, meč možete pratiti u posebnom blogu.

09.56 – Nastavak ludog olimpijskog dana

Novak Đoković od 11 časova igra meč protiv Keija Nišikorija u četvrtfinalu Olimpijskih igara, dok košarkašice u drugom kolu igraju protiv Španije od 10.20. Đoković čeka da meč završe Benčić i Ribakina, te se zbog toga ne očekuje da izađe na teren pre 11 časova.

09.32 – Mikec je bio sjajno raspoložen

Navodi da i dalje nije svestan svega što se dešavalo, ali je otkrio i sjajnu anegdotu iz olimpijskog sela.

Foto: Starsport

09.13 – Milica Mandić je zaplakala

Objasnila je da li će nastaviti karijeru.

„Osećam se da sam na vrhuncu karijere. Nisam mislila da ću više puta osvojiti ovaj uspeh, sa 30 godina sam osvojila olimpijske igre. Nisam spremna za novi ciklus, to uopšte nije malo pogotovo za ženu u sportu koja trenira četiri sata dnevno. Ne mogu da prenesem sreću, ovo je poslednji put da smo u olimpijskom selu“, rekla je Milica Mandić dok joj je glas drhtao.

Fozo: RTS

U jednom trenutku je zagrlila Tijanu Bogdanović nakon što je pričala o tome da su ovo bile njene poslednje Olimpijske igre.

8.45 – Stigli su osvajači medalja!

Milica Mandić, Damir Mikec i Tijana Bogdanović stigli su uz ovacije, a doček možete gledati uživo ovde.

8.24 – Slovenija razbila i Japan

Košarkaši Slovenije deklasirali su Japan sa 117:81, Luka Dončić ubacio je 25 poena uz po sedam skokova i asistencija, za 25 minuta na terennu.

Hačimura je predvodio Japan sa 34 poena.

8.19 – Odbojlašice deklasiraju Keniju, Nina hoće medalju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije opravdava ulogu favorita protiv Kenije, vodi sa 2:0, a Nina Radovanović najavljuje pohod na medalju.

6.53 – Bravo, Nina!

6.45 – Nastup Zorane obećava

Zorana Arunović mogla bi da napadne medalju, a sve o C finalu Jovane Arsić možete pronaći ovde.

5.55 – Korejski džudista izbacio Kukolja

Veliki peh, Čo je bio bolji od Kukolja, i ovde je ipon presudio.

U međuvremenu, Joana Arsić je došla do C finala skifa.

5.15 – Kukolj dominira

Aleksandar Kukolj dominantno je počeo takmičenje u konkurenciji -100kg, pao je Tevita Takajava sa 10-0!

5.00 – Arunovićeva i Milovanovićeva u akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar