Fozo: RTS

Milica Mandić, olimpijska šampionka u tekvondou, bila je izuzetno emotivna prilikom obraćanja javnosti po dolasku u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je Mandić govorila o osvojenom zlatu.

„Sve mi je toliko poznato i toliko strano. Ovo su mi treće Olimpijske igre niko nikada u našem sportu nije posle 9 godina osvojio još jedno zlato. Pritisak je uvek bio tu, ali smo naučili da se borimo sa tim. Emocije se nisu slegle. I dalje nisam svesna da imam olimpijsko zlato, čak i kada sebi to kažem. Nadam se da ću je sa ponosom nositi i uživaću u tome“, rekla je Mandić.

A onda je zaplakala.

„Osećam se da sam na vrhuncu karijere. Nisam mislila da ću više puta osvojiti ovaj uspeh, sa 30 godina sam osvojila olimpijske igre. Nisam spremna za novi ciklus, to uopšte nije malo pogotovo za ženu u sportu koja trenira četiri sata dnevno. Ne mogu da prenesem sreću, ovo je poslednji put da smo u olimpijskom selu“, rekla je Milica Mandić.

Foto:Srdjan StevanovicStarsportphoto

Tijana Bogdanović, osvojila je bronzanu medalju, a nakon meča je istakla da nema razloga za nezadovoljstvo.

„Kada smo kretali znali smo gde idemo, težinu i veličinu turnira. Svesna sam rezultata, mislim da nema razloga da budemo tužni. Ceo svet mi se srušio kada sam izgubila prvu borbu, imala sam vremena da se isplačem. Rekla sam sebi da ću se boriti, srećna sam zbog uspeha“, rekla je Bogdanović.

Govorio je i Dragan Jović, trener koji je radio sa Tijanom i Milicom.

„Za nas je izuzetno važno da nas pratite, samo kada osvojimo olimpijske igre imamo ovakvu pažnju. Fantastičan je uspeh četiri medalje na četiri takmičenja. Kada imate državu, ovakve devojke, ovakvog zaluđenika kao mene imate šansu da osvojite medalju. One su predvodnice tekvondoa, očekujem da i u Los Anđelesu budemo dobri sa možda drugim imenima“, rekao je Jović.

[video-cdn

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare