Vasić i Mačković; Foto: OKS

Srpski veslači Miloš Vasić i Martin Mačković zauzeli su peto mesto u finalu trke dvojac bez kormilara (2.000 metara) na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vasić i Mačković uspeli su da prevaziđu najteži put i izbore se sa svim problemima, koronom i karantinom do finala Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost, nisu uspeli da naprave još jedno čudo i dođu do olimpijske medalje, i u finalu su kao peti prošli kroz cilj, s vremenom 6:22.34, što im je za pet sekundi slabije vreme u odnosu na polufinale.

Odlično je krenuo naš tandem i vodila se velika borba za odličja, dok su favorizovana hrvatska braća, Martin i Valent Sinković daleko odmakli kao vodeći.

Na sredini trke, na 1.000 metara, samo su španski veslači bili daleko, a naši Vasić i Mačković su bili četvrti u tom trenutku. Braću iz Hrvatske niko nije mogao da ugrozi, Rumuni su bili drugi i pred poslednjih 500 metara.

Na kraju je zlato pripalo Sinkovićima u vremenu 6:15.29, srebro rumunskom paru Mariuš Kozmiuka i Ciprian Tudoša (6:16.58), a bronzu su osvojili Danci Frederik Vistavel i Joakim Suton s vremenom 6:19.88.

Tako je medalja Vasiću i Mačkoviću izmakla za nepune tri sekunde, iako su se kao srpska posada našli u finalu Olimpijskih igara posle čak 17 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar