Novak Djokovic
Novak Đoković Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković odigrao je savršen meč u četvrtfinalu Olimpijskih igara protiv Keija Nišikorija, japanskog tenisera, koji je pao sa 6:2, 6:0.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo publike, pa nije bilo ni domaćinskog ambijenta, ali je svakako Tokio sam po sebi bio motiv za Nišikorija.

Ipak, Novaku je ipak motiv daleko veći jer želi zlatni slem, ali se tu ne zaustavlja, napao je medalju i u miks dublu sa Ninom Stojanović.

Odigrao je spektakularan meč četvrtfinala protiv Nišikorija, trenutno 69. igrača sveta, pa sa Ninom nastupa protiv para Sigmund – Kravjec u četvrtfinalu, posle 14 časova po našem vremenu.

Novak je imao neprijatnu uvertiru, mnogi su pogrešno preneli njegovu izjavu o pritisku, spinujući da je govorio o sportistkinjama koje imaju psihičke probleme. Zbog toga, čuveni Ekip se izvinio.

Prvi meč četvrtfinala dobio je Karen Hačanov protiv Igoa Umbera, igraće protiv Karenja Buste ili Medvedeva.

Pobednika meča Đoković – Nišikori čeka bolji iz duela Zverev – Šardi (počinje oko 12.30).

Tok meča, Đoković – Nišikori 6:2, 6:0

Dobio je sigurno prvi gem Novak, a meč je počeo oko 18.15 po tokijskom vremenu, na 29 stepeni. Nije se mnogo mučio ni da povede sa 2:0, grešio je Nišikori i olakšao put Đokoviću do prvog brejka.

Potvrdilo se i da nije Nišikori slučajno trenutno 69. na svetu, u trećem gemu nije ni poen uzeo Đokoviću.

Tek u četvrtom gemu, Nišikori je zaigrao malo bolje i posle 30:30 uspeo da veže dva poena vredna smanjenja razlike.

Foto: RTS

Posle gema za 4:1, Novak je opet uzeo cev koja hladnim vazduhom donosi barem malo osveženje, a pri servisu je suvereno diktirao tempo do 5:2, kada je Nišikoriju preostalo da servira, ali nije uspeo da dođe do 3. gema, za 40 minuta je Novak okončao set.

U međuvremenu, Kareno Busta je uzeo prvi set Medvedevu sa 6:2, a Novak je nastavio da gazi i sa 3:0 je poveo za 14 minuta u drugom setu. Nišikoriju ne uspeva barem u tragovima da podseti na nekada 4. igrača sveta, ta 2015. deluje kao prilično daleka prošlost za njega.

Štaviše, ni gem nije uzeo u drugom setu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar