Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, bio je više nego zadovoljan nakon ubedljive pobede njegovog tima nad Kairatom od 5:0 kojom su crveno-beli prošli u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanković je na konferenciji za medije posle meča izneo utiske:

„Ja sam uvek samouveren kad imam ovakve momke iza sebe. Zašto ne bih? Znam šta oni rade i kako brane boje, nikad nisam sumnjao, niti ću. Svako gleda na fudbal drugačije i zato je lep sport. Znam u kom smo klubu. Nisam se plašio. Ne znam kako bih opisao ovu poslednju nedelju. Porasteš kao klub i ekipa, kao trener, mnoge stvari ti postanu jasnije“.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je odigrala sjajno, ali su „šou“ ukrali mališani koji su zbog kazne UEFA nakon uvreda koje je jedan navijač tima sa Marakane uputio Zlatanu Ibrahimoviću bili jedina podrška njegovim igračima, što je posebno istakao:

„Pre svega da se zahvalim, stvarno se osećalo da veruju. Mnogi su verovali. Skoro svi, da će ekipa ići dalje, fenomenalna atmosfera sa njima. Rekao sam na konferenciji da je 50 hiljada, 50 hiljada, ali lepo je bilo sa decom. Već na sledećoj utakmici da zagrmi onako kako treba“.

Na prva tri meča Zvezda se mučila, a onda su crveno-beli pružili najbolju partiju kad je bilo najvažnije:

„Četvrta utakmica u sezoni, da se malko okrenu redosledi. Taj ritam utakmica, važnost, pritisak je odmah na početku sezone. Nisam video ništa loše protiv Vojvodine. Naprotiv, da smo dali gol na vreme bilo bi drugačije. Trebala nam je jedna ovakva utakmica, jaka, dobra, moćna. Da malkice kliknu i vrate svoj stari ‘mood’. Delovali su fenomenalno, ne znam kako bih opisao to njihovo davanje, jedan za drugog, kako brane boje kluba. To je jedna karika u lancu utakmica koje nam sleduju. U subotu je prvenstvo, moramo da održimo korak. I u pritisku i van pritiska ćemo raditi isto, ponašati se isto“

Osvrnuo se posebno na Aleksandra Dragovića:

„Fenomenalan igrač, polako dobija lidersku poziciju, nosi momke, ima mnogo iskustva. Ima tu lidersku energiju i naravno ako neko sa takvim iskustvom povede, a ne bih tu odvojio nijednog igrača. Mislim da su večeras timski pokazali. Ali, završeno, arhivirano, nema vremena da se živi od starih zasluga i usluga“.

Uporedio je Stanković ovaj meč i duel sa Slovanom iz Libereca iz sezone 2020/2021:

„Ja ne znam koji su to problemi, ali ‘ajde da kažemo da su problemi. Voleo bih da stalno ima takvih problema. Odgovorio sam malopre da je trebalo da imamo jednu ovakvu. Iako nisam bio samo prvim poluvremenom u Kazahstanu dosta nezadovoljan. Tamo sam ja pogrešio, ali to mi je poslužilo. Retko ko će reći da je pogrešio, a to mogu da kažem. Zato imam ove momke i Marakanu, daju mi šansu da ispravim grešku. Ovakav odnos, pristup, presing, tu stičeš na samopouzdanju, stiče grupa i verujem u ove momke“.

Trener Zvezde je posebno istakao važnost rano postignutih golova:

„Protiv jednog bloka, rano otvaranje utakmice menja tok. Moraš malko da se otvoriš i raširiš, da ideš napred, a mi imamo taj ozbiljan kvalitet u tranziciji iz polu-bloka. Svi naši i Mića i Kanga, Ben, Dioni. Lepo koriste tranziciju i što su oni više bili otvoreni, mi smo bili moćniji“

Za kraj, odbio je da komentariše narednog rivala, ekipu Šerifa iz Tiraspolja:

„Nisam još pogledao ništa, video sam da su okrenuli rezultat, imamo dovoljno vremena da ih analiziramo i da ne pogrešimo ponovo. Ne zadovoljavamo se ovim, zadali smo ciljeve sebi i utakmica po utakmica“, zaključio je Stanković. 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar