Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Košarkašice Španije savladale su Srbiju sa 85:70 u drugom kolu grupe A na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ

„Furija“ je bila silno motivisana da se osveti kraljicama za poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pre manje od mesec dana i u tome je uspela nakon preokreta.

Igrale su odlično naše devojke u prvom poluvremenu, a onda je usledio pad u poslednjih par minuta kada Španija dolazi do 44:41.

Nakon toga stvari se dramatično menjaju na terenu jer Srbija ne uspeva da otvori poziciju Sonji Vasić da pogodi, a kada lopta i dođe do nje rivalke je udvajaju.

Grmela je Marina Maljković na igračice i poručivala „Nemojte da potcenjujete Špankinje“, ali nije uspela da trgne naše devojke.

U jednom trenutku usledio je niz trojki Španije koja je na kraju upisala ubedljivu pobedu. Poslednju deonicu je Španija dobila sa 26:12, te tako nadoknadila sve propuste u prethodnih delovima susreta.

Srbija – Španija 70:85 (20:19, 24:22, 14:18, 12:26)

Dvorana: Saitama super arena. Sudije: Roso Johan (Francuska), Maj Forsberg (Danska), Andeia Silva (Brazil), Gabrijela Šer (Kostarika).

Srbija: Vasić 11, Čađo, Jovanović 4, Bruks 16, Butulija, Crvendakić 4, Anderson 13, Stanković 6, Dabović 5, Škorić, Dugalić, Krajišnik 11.

Španija: Uvina 10, Domingez 7, Torens 25, Palau 0, Rodrigez, Kazorla 17, Abalde,  Karera Kvintana 4, Kasas, Konde, Đil 2, Ndur 20.

Drugo kolo Olimpijskih igara grupe A

Kanada  – Južna Koreja 75:53

Španija – Srbija 85:70

Standings provided by SofaScore LiveScore

Četvrta četvrtina: Srbija – Španija 70:85

40′ Španija uvećava prednost

Srbija je sve dalje od trijumfa, „furija“ vodi sa 81:68.

37′ Uf, tri velike greške

Najpre su naše devojke dozvolile Ndur da dođe do skoka i postigne poene, a onda je usledila i izgubljena lopta u napadu (73:66). U sledećem napadu je Ndur pogodila uz faul, pa je kasnije pogodila i slobodno bacanje.

Marina zagremala na tajm-autu:

„Koga ja treba da čekam ovde?!“

35′ Nema kraja seriji

Španija dolazi do devet poena prednosti (71:62), Srbija ne uspeva da uhvati korak. Sve akcije su išle na Sonju Vasić, a ona je uvek bila udvojena.

34′ Jao!

Promašila je Anderson polaganje nakon kontranapada, ali je uspela naša ekipa da se izbori za loptu. Ipak, i sledeći napad je brzo propao.

32′ Idemo devojke!

Tina Krajišnik je morala da sakupi dva ofanzivna skoka (uz jedan Vasić) da bi konačno uspela da završi akciju (65:60).

31′ „Furija“ opravdala nadimak

Reprezentacija Španije u ovim momentim dominira. Za manje od minuta je stigla do 5:0 i stigla do najveće prednosti na meču (64:58). Srbija nije imala rešenje u tim momentima.

Treća četvrtina: Srbija – Španija 57:58

30′ Španija na kraju ima prednost

„Furija“ je uspela da dobije ovu deonicu sa 18:14 i tako dođe u vođstvo prvi put nakon više od dve četvrtine.

30′ Kako nam je ovo trebalo!

Bila je ovo brza akcija iz auta, a Tina Krajišnik je uspela da pogodi uz faul. Kasnije je promašila dodatno slobodno bacanje.

Foto:Thomas COEX / AFP / Profimedia

29′ Uf, prelako!

Španija je uspela da istrči brzu kontru i lako realizuje napad, sa druge strane, Španija igra najbolje od početka meča. U napadu uspeva da raširi našu odbranu, a Kazorla je pogodila i četvrtu trojku. Ivon Anderson je dobila udarac, kasnije i Sonja Vasić, ali su sudije ostale neme. Sonja je zbog toga gledala ka arbitrima.

27′ Konačno proradila odbrana

Nakon nekoliko slabijih minuta naša selekcija je uspela d aodbrani dva napada zaredom. Ipak, problem sada predstavlja realiziacja napada, Srbija čuva prednost od dva poena.

25′ Tajm-aut Srbije

Marina Maljković je zatražila minut odmora nakon mini serije „furije“. Na tajm-autu je igračicama poručila da brane prvi pas odmah uz jasnu poruku: Ne potcenjujte Špankinje toliko, vratite se osnovama. Španije je pogodila trojku nakon minuta odmora za 54:52.

Marina Maljković
Foto: Tanjug/ AP Photo/Charlie Neibergall)

23′ Ogromna borba

Nakon jednog promašenog šuta naše selekcije, Jelena Bruks je uspela da uhvati skok u napadu, a onda i da pogodi za 51:43.

22′ Sjajno!

Kakva trojka Ane Dabović, naša košarkašica je „pocepala“ mrežicu za prvi pogodak na meču 49:41.

21′ Odličan početak

Stanković pogađa u prvom napadu naše selekcije u poluvremenu nakon odlične asistencije Jovanović. Uspela je u sledećem napadu da odbrani Ndur, a onda je Bruks napravila grešku u koracima u kontranpadu (46:41).

Druga četvrtina: Srbija – Španija 41:44

20′ Velika drama na kraju poluvremena

Domingez je šutirala za tri poena, a jedva da je postojao kontakt sa Anom Dabović. Ipak, sudije su pokazale da je vreme da Špankinja izvede tri slobodna bacanja. Pogodila je dva od tri slobodna bacanja za (43:39).

U poslednjem napadu je Ndur uspela nakon drugog ofanzivnog skoka da pogodi i tako Srbija na poluvreme odlazi samo sa tri poena prednosti.

Meč je posmatrala i Danijel Pejdž, bivša reprezentativka Srbije. Kod nje je u tom trenutku bilo 04.21 ujutru.

Danijel Pejdž gledala košarkašice
Danijel Pejdž gledala košarkašice Foto: Screenshot Instagram dpage52

19′ Selektor Španije besan

Selektor Španije Lukas Mondelo bio je besan na sopstvenu klupu, pa je nekoliko puta oštro gestikulirao. Ipak, nakon svega se srdačno pozdravio sa jednom igračicom.

17′ Podigla se Španija

Igra nerava u Tokiju. Vratili su se aktuelne vicešampionke olimpijskih igara. Vasić sve vreme daje savete našim igračicama pogotovo u trenutku kada je Španija topila prednost (39:34).

15′ Konačno!

Sonja Vasić trojkom prekida mini seriju Španije od 6:0. Ndur pokazuje sav kvalitet jer je pogodila uz faul, Sonja je okupila saigračice da popričaju nakon ovog detalja.

13′ Kako samo igra Srbija

Ovo je košarkaška bajka! Srbija nastavlja seriju. Butulija pogađa na asistenciju Anderson za 31:21. Pre toga je pogodila i Nevena Jovanović nakon kontranapad.

12′ Ma, idemo devojke!

Nevena Jovanović pogađa trojku i podiže klupu Srbije na noge.

11′ Kakav potez Anderson!

Krenula je ka košu Španije, a onda iz prvog koraka u dvokoraku izbacila loptu i pogodila „flouter“ sa 22:21.

Prva četvrtina u toku: Srbija – Španija 20:17

9′ To smo čekali!

Ušla je u igru Ivon Anderson i odmah pokazala koliko utiče na igru naše selekcije. Odmah je pogodila trojku i donela prednost od 20:17.

8′ Sjajno!

Srbija je napravila seriju od 5:0 nakon majstorije Sonje Vasić. Došla je na tri metara od obruča, a onda pogodila o tablu za 17:17. Ipak, nakon toga je pogledala u pravcu sudija, pa i zapisničkog stola jer nije suđen faul i pored očiglednog kontakta.

7′ Sjajan potez Tine Krajišnik

Srpski centar nastavlja da blista. Rivalke iz Španije nemaju rešenje za njenu igru pod košem, a ovog puta je pogodila nakon ofanzivnog skoka.

4′ Sjajna akcija Srbije

Nakon pik en popa, Jelena Bruks je došla do otvorene pozicije na vrhu reketa i mirno pogodila za 88.

3′ Proradili napadi

Prva tri napada Srbije završile su tri različite košarkašice, a Alba Torens je, sa druge strane, već postigla dve trojke

1′ Srbija povela

„Furija“ je promašila prvi napad, a onda i Srbija. Ipak, prve poene na susretu upisala je Tina Krajišnik nakon borbe u reketu za 2:0.

Dobrodošli na još jedan lajv blog Nova.rs posvećen košarkašicama Srbije koje traže novi veliki uspeh.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar