Foto: Michael Schwartz/dpa via AP

Aleksander Zverev, četvrti teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale ATP 500 turnira u Hamburgu nakon napornog meča protiv Francuza Iga Gastona.

Zverev, prvi nosilac turnira, uspeo je da preokrene rezultat nakon što je izgubio prvi set sa 4:6, dobivši naredna dva seta sa 6:2 i 7:5.

PROČITAJTE JOŠ

Francuz je bolje počeo meč, napravio dva brejka u prvom setu dok je Zverev uspeo da napravi jedan, što je bilo dovoljno za Gastona da osvoji prvi set. Nemac je tada tražio ulazak supervizora zbog tvrdnje da je loptica pala dva puta, ali žalba nije uvažena. Ipak, Zverev je u drugom setu zaigrao bolje, napravio brejkove u prvom i petom gemu i osvojio set sa 6:2.

U odlučujućem setu, Zverev je vodio sa 3:1 nakon brejka, ali se Gaston vratio na 3:3. Nakon razmene brejkova, Zverev je u 11. gemu ponovo oduzeo servis Francuzu i odservirao za konačnih 7:5 i pobedu.

U četvrtfinalu, Zvereva očekuje meč protiv osmog nosioca, Kineza Džidžena Džanga, koji je pobedio Italijana Flavija Kobolija sa 6:1, 7:6 (5).

Holger Rune je takođe u četvrtfinalu nakon pobede nad Argentincem Markom Trungelitijem sa 6:4, 6:3. Njega čeka meč sa Francuzom Arturom Fisom, koji je pobedio Lasla Đerea sa 7:6 (3), 6:2.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar