Kiša na Vimbldonu
Foto: Nova.rs

Šteta što se sa kloniranjem stalo na ovci Doli jer bi mi tako dobro došlo da ovih dana imam još dva Miodraga. Zato počnimo sa jednim predlogom za opuštanje ovog vikenda ukoliko do sada niste odgledali "Multiplicity" (naziv u originalu zbog lakše pretrage) pravi je trenutak da vidite Majkla Kitona u drugoj ulozi.

Foto: Nova.rs

Dan je krenuo prilično teško jer sam jedva uspeo da se odlepim iz kreveta na samoj periferiji Londona (zlobnici bi rekli i da to uopšte nije London) i da sednem u „najnasilniji tramvaj Londona“, što dovoljno govori koliko je nepotrebno uzbudljiv svaki dan.

PROČITAJTE JOŠ

Dolazak na kompleks je protekao bez potrebe da se napušta tramvaj zbog nesnosnog smrada (i u Engleskoj neki ljudi smatraju da je lična higijena precenjena), a onda je usledila vožnja dabl dekerom do kompleksa.

I to ne bi bio problem da već u startu nismo kasnili na meč Natalije Stevanović i Petre Kvitove, pa su pale prve prozivke tog dana da smo „lenštine“. I zaista kada sa nekim provodite 10 i više sati dnevno (poslednjih dana smo na oko 14) nemoguće je da imate drugačija iskustva, a moguće je samo da imate sijaset internih fora. I verujte mnoge su smešne tek kada vam koncentracija ozbiljno popusti.

Petra Kvitova i Natalija Stevanović
Foto: Nova.rs

Došli smo na meč Stevanović i videli Kvitovu koja se nervira jer ne uspeva da je probije, koja je bila spremna na taj forhend slajs Srpkinje sve dok nije shvatila da to nije nimalo naivno kao što joj je delovalo. Nišlijka je bila u svom režimu rada, vrela južnjačka krv se videla u svakom trenutku na terenu. Delovalo je kao da ima atomsku energiju naspram govora tela Kvitove koja je delovala kao uspavani džin koji još uvek ne može da zamahne, a da to ne izgleda kao usporeni snimak. Onda je naprasno počela da podiže nivo igre.

Na kraju je, da citiram i kolegu iz Severne Makedonije, „skuplje prodatu kožu od ove Nlšijke odavno nisam gledao“. Spasila je tri meč lopte, a u međuvremenu mi je palo na pamet da me čeka još jedan set „peckanja“.  Najavio sam Česima da će Stevanović da izbaci Karolinu Pliškovu, ali je karma htela da već dva kola kasnije druga Čehinja uspela da je savlada.

Naravno, u pitanju je šala, ali dovoljno govori o takmičarskom duhu koji postoji sve vreme Vimbldona. Svi navijaju za svoje tenisere i to je i te kako očekivano, iako su doduše neki „agresivniji“ u tome od drugih, ipak se nekako sve izjednači.

I u međuvremenu se silno zabavljam i time što je Ilon Mask dobio konkurenciju ili bolje rečeno klona sa lošijom pretragom. I dok i dalje pokušavamo svi zajedno da otkrijemo kako će ta mreža ta izgleda teniski svet je već migrirao tu.

I u šta će se to zaista pretvoriti videćemo vrlo brzo, ali nema sumnje da Mask sada možda već žali što nije kupio 14 najboljih fudbalskih klubova sveta. I tako je to novootvoreno tržište postalo velika priča na travnatim terenima jer je uvek nečiji pad bio zanimljiviji od uspona.

„Ilon Mask? On je iz Republike Srpske ako se ne varam“, postala je rečenica koja se sve češće čuje kada god se povede priča o novoj mreži. U eri savremenih tehnologija svaka velika promena dovodi i do velike priče, a kada se i Rodžer Federer ukrcao na taj novi brod nema nikakve dileme, da će i tenis to morati da isprati.

Problematično je samo što još uvek ne postoji sajt ove nove aplikacije, a to će biti neophodno da se ostvari vrlo brzo ukoliko želi da u potpunosti zameni Tviter.

I evo jedne male priče koja pokazuje kako to izgleda kada se Srbi sretnu na jednom turniru.

„On se iznenadio, rekao je: ’Gde ste, ljudi?’. Ja u tom trenutku onako u suzama. Nikola mu je rekao: ’Sad je završila meč, Nole’. I on onda: ’Hajde, dođite, dobra si, dobra si’. Zagrlio nas je. ’Hajde, mala, sve najbolje, vidimo se’. Znam da on vrlo vodi računa o energiji i stanju i onda pošto on ima empatiju, sigurna sam da mu je bilo žao. Nisam htela da mu uđem u njegov energetski prostor koji poštujem. Izvinila sam mu se i rekla da mu želim sve najbolje i da ovo nije tuga, da ne brine (smeh). Zadivilo me je. Ovo je bilo u pravom momentu. Sve vreme smo se mimoilazili i onda kada je najviše bio potreban njegov zagrljaj, bio je tu. Naježih se…“

BONUS VIDEO Novakov volej za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar