Vimbldon se polako zahuktava uprkos silnim problemima sa kišom, koji su nas oterali i u zvaničnu prodavnicu na grend slemu u Londonu.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Ipak, to je sastavni deo najvećeg treniskog turnira na svetu i gotovo bi bilo šokantno kada bi prošlo bez padavina i odlaganja. To ne utiče previše na Novaka Đokovića koji svoje mečeve igra na jednom od dva glavna terena sa krovom, ali utiče na većinu drugih koji moraju da čekaju u redu na svoje mečeve, a neki i da ih igraju po dva dana kao na primer Laslo Đere.

PROČITAJTE JOŠ

A, dok se čekaju mečevi, vreme možete prekratiti i u jednoj od radnji kojih ima nekoliko na turniru i koje su odlično snabdevene mnogobrojnim suvenirima. Ali, ako ne želite samo da razgledate već i da ponešto kupite, onda vam je potrebna ozbiljna količina novca.

Suveniri sa Vimbldona oduvek su bili stvar prestiža, pa su zbog toga cene možda i veće nego što je to normalno, ali utisak je da su neke stvari enormno skupe i teško je pronaći reči opravdanja za to koliko koštaju.

Foto: Nova.rs

U nekoliko navrata sam doživeo šok zbog cena pojedinih proizvoda, ali su neke stvari ostavljale bez teksta.

Tako čuveni zeleni elegantni ranac, koji imate i u varijanti poslovne torbe, može da vam bude dostupna za „svega“ 300 funti, što je po trenutnom kursu oko 42.000 dinara.

„Pa ovi nisu nromalni“, oteo se uzvuk jednom kolegi.

Ako želite nešto slično, možete u toj varijanti uzeti zeleni neseser iz iste kolekcije za „dosta manjih“ 225 funti.

Foto: Nova.rs

Čuveni peškiri su u odnosu na to još i prihvatljivi. Tako mali za lice košta 18 funti, veliki za kupanje 39, a najveći za plažu 55 funti.

Nadaleko čuveni po svom izgledu i kvalitetu spadaju u najprodavanije artikle.

Foto: Nova.rs

Popularni su i kačketi kojih ima u velikom broju boja sa logoom Vimbldona ili nekim od popularnih simbola i koštaju od 29 do 32 funte.

U slučaju da želite da nosite šešir u stilu britanske gospode, trebaće vam neverovatnih 100 funti. Preporuka je da ga ipak nabavite za mnogo manje para dok se od metroa krećete ka kompleksu, jer će vam iste prodavati i ulični prodavci.

Foto: Nova.rs

Ako želite da kupite neku stvar koju možete da obučete poput dukseva i džempera, moraćete da zavučete duboko ruku u džep. Duksevi se kreću od 75 funti pa naviše, a jedan beli koji mi se najviše svideo na raskopčavanje košta 125 funti, a slična je i cena džempera.

Majice su nešto jeftinija varijanta čija je cena 45 funti, ali ne odaju osećaj kvaliteta, većina modela je i poprilično drečavih boja, pa ako želite da budete upadljivi, to može da bude idealan izbor za vas.

Foto: Nova.rs

Najeftiniji odevni predmet jesu vimbldonske čarape za 12 funti.

Ako želite da se obezbedite nekom sitnicom, najjeftinije su magneti od osam funti, a nešto skuplji je paket čuvenih loptica koji košta 10 funti.

Foto: Nova.rs

Od jeftinijih stvari su tu i lepo dizajnirana hemijska olovka za 12 funti, rokovnik i šolja za po 20 funti, a ako želite bocu za vodu sa oznakom Vimbldona ili čuvenih jagoda, moraćete da izdvojite 30 funti i pritom nijedna ne impresionira ni izgledom ni kvalitetom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare