Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Branilac titule na Vimbldonu, Karlos Alkaraz, rutinski je stigao do trećeg kola, pošto je pobedio Australijanca Aleksandra Vukića rezultatom 3:0, po setovima 7:6 (5), 6:2, 6:2.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Meč je trajao samo sat i 51 minut, a Španac će u narednom kolu igrati protiv Frensisa Tijafoa, koji je rutinski savladao Hrvata Bornu Ćorića rezultatom 3:0 (7:6(5), 6:1, 6:3).

Alkaraz je imao malo problema samo u prvom setu, u kom su oba tenisera napravila po dva brejka, pa je set otišao u taj-brejk, koji je Španac ipak osvojio, takođe nakon drame.

Vukić je u prvom delu igre servirao pri vođstvu od 6:5, ali nije uspeo da povede u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz je u drugom i trećem setu pravio po dva brejka, dok rivalu nije dao nikakvu nadu.

Ulogu favorita opravdao je i Danil Medvedev, koji je uz mnogo muka savladao Francuza Aleksandrea Milera, inače 102. tenisera sveta.

Meč je trajao tri i po sata, a Medvedev je slavio sa 3:1, po setovima 6:7 (3), 7:6 (4), 6:4, 7:5.

Rus je propustio pret brejk lopti u prvom setu, pa je zato kažnjen u taj-brejku, gde je dopustio tri mini-brejka rivalu.

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

U drugom delu Francuz je imao brejk viška, ali je Medvedev uzvratio brzo i izjednačio na 3:3. Imao je ruski teniser kasnije i dve, ujedno i set lopte, koje nije iskoristio, pa je ponovo taj-brejk odlučivao. Tamo je Miler poveo sa 3:0, ali je Medvedev napravio tri mini-brejka u četiri poena na servis rivala, te je izjednačio u setovima.

U trećem setu Medvedev je brzo oduzeo servis rivalu, poveo je sa 4:1, ali je Miler uspeo da se vrati i dođe do 5:4. Međutim, Medvedev je ponovo uzeo brejk i zatvorio treći set.

U četvrtom setu su oba tenisera bila sigurna u svojim servis gemovima, ali je Miler poklekao kada je bilo najbitnije. Iskoristio je Medvedev drugu brejk, odnosno meč loptu pri rezultatu 6:5.

Medvedev će u trećem kolu igrati protiv Ženga ili Štrufa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar