Đoković širi ruke u slavlju posle osvojenog Vimbldona
Novak Đoković slavi posle pobede na Vimbldonu; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Organizatori Vimbldona odlučili su se da ove godine, a po prvi put nakon 1991. izjednače cene karata za muško i žensko finale, objavio je "Tajms".

Prošlih godina cene ulaznica za žensko finale su bile nešto niže, odnosno najmanje 200 funti, dok je za muško bilo potrebno izdvojiti 240 funti.

PROČITAJTE JOŠ:

Vimbldon ove sezone traje od 27. juna do 10. jula, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Novak Đoković. On je prošle godine savladao Matea Beretinija sa 3:1 u setovima.

Zbog kovid protokola, još uvek se ne zna da li će Srbin moći da nastupa u Londonu. Novak do sada ima šest titula na Vimbldonu, a ukoliko stigne do sedmog trofeja izjednačio bi se sa legendarnim Amerikancem Pitom Samprasom.

Kada je konkurencija dama u pitanju, titulu brani Ešli Barti koja je prošle godine pobedila Karolinu Pliškovu. Podsetimo, Barti je nedavno osvojila Australijan open i ubedljivo drži prvu poziciju na svetu.

Što se tiče Australijan opena i Novaka, i skoro mesec dana posle deportacije stižu nove informacije. Iako se deo zahteva za vizu koja je prvobitno odobrena Đokoviću odobrava automatski preko kompjuterskog softvera, što je bio izgovor zašto je Novak uopšte dobio vizu, ipak je u pitanju ljudska greška.

Kada je reč o povratku na teren, najbolji teniser sveta će prvi ovosezonski turnir imati u Dubaiju, od 21. do 26. februara. Pet puta je osvajao Dubai, sada ima nameru da dođe do nove titule i održi se na 1. mestu ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ:

Na put je krenuo u nedelju kada se na aerodromu susreo sa delegacijom FK Borac iz Banjaluke, pa je dobio i dres na poklon.

Srpski teniser je započeo 360. nedelju na vrhu ATP liste i nastavio svoju dominaciju iako još nije izašao na teren ove godine. Tako je nadmašio Rodžera Federera za tačno 50 nedelja, pošto je Švajcarac, koji je bio prethodni rekorder, ukupno bio 310. sedmica na čelu svetske rang liste.

Rekorder po broju grend slem titula, Španac Rafael Nadal je na prvom mestu proveo 196. nedelja.

Đoković će u narednom periodu pokušati da nadmaši i rekord Štefi Graf koja je apsolutni lider u obe konkurencije sa 377. nedelja.

BONUS VIDEO Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar