Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Novak Đoković saznao je i zvanično uslov za igranje na Indijan Velsu, koji je na programu od 10. do 20. marta.

Najbolji teniser sveta se i dalje nalazi na spisku prijavljenih igrača za učešće na „petom grend slemu“, ali ostaje pitanje da li će zapravo imati priliku da se takmiči za ovaj trofej.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom trenutku su organizatori turnira iz SAD saopštili da će morati da se vakciniše ukoliko želi da dođe do šestog trofeja u Kaliforniji.

„S obzirom da su zdravlje i bezbednost glavni prioritet, turnir će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u teniski kompleks Indijan Velsa. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju“, navodi se u saopštenju organizatora turnira.

Za učešće na turniru prijavili su se i Danil Medvedev, Rafael Nadal, Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas, pa se očekuje da skoro svi vodeći igrači budu na terenu u lovu na čuveni trofej.

Đoković za sada sigurno igra na turniru u Dubaiju od 21. do 26. februara, a taj turnir bi mogao da mu donese 500 ATP bodova ukoliko ga osvoji.

BONUS VIDEO Đoković poslao emotivnu poruku: Bog sve vidi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram