Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Huan Martin Del Potro rastužio je celokupnu tenisku javnost i objavio da se posle turnira u Buenos Ajresu povlači iz tenisa, na šta niko nije ostao ravnodušan.

Iako su svi sa nestrpljenjem očekivali njegov povratak, Argentinac je rekao zbogom tenisu u svojoj domovini.

Na konferenciji za medije pred turnir, Del Potro nije mogao da suzdrži suze.

PROČITAJTE JOŠ

„Želim na početku konferencije da kažem nešto o čemu razmišljam već dugo vremena. Ovo je jedna od najtežih poruka koju sam ikada morao da prenesem. Ceo svet se nada da ću se vratiti tenisu. Neće biti tako, ovo će biti više oproštaj, nego povratak“, počeo je Argentinac.

Onda je sve objasnio.

„Pokušavam da nađem snagu da nastavim dalje. Koleno mi stvara noćne more. Već nekoliko godina pokušavam da nađem razne alternative, intervencije, lekarsku pomoć. Ni dan danas nisam u tome uspeo. Nikada nisam zamišljao da se predam i da odustanem, a da ne igram. Zato sam odlučio da to bude u Buenos Ajresu“, rekao je Del Potro.

Nije želeo da previše priča o narednim koracima u životu, već se fokusirao na ono što ga sada čeka.

„Verujem da ću posle ove nedelje moći više da kažem o svojoj budućnosti. Sada moram da se ponašam kao osoba koja ima 33 godine i da živi bez bolova, a ne kao sportista. Nikada nisam odustajao i zbog svega toga je ovo jako teška odluka za mene“.

PROČITAJTE JOŠ

Kroz celu karijeru, Del Potro je imao problema sa povredama koje su ga odvajale sa terena duži vremenski period. Najgora je bila povreda ručnog zgloba zbog koje je imao četiri operacije.

Argentinac je veliki prijatelj sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Pred početak Igara u Tokiju, Novak je poslao poruku Del Potru i poručio mu da se brzo vrati na teren, a podsetio se i na jedan od svojih najtežih poraza upravo od Argentinca.

„Ti si najbolji, prijatelju. Želeo bih uskoro da te vidim na terenu. Čak i ako to znači da bi me isprašio kao što uvek uradiš na Olimpijskim igrama“, dodao je Novak uz emotikone koji plaču od smeha.

I Del Potro je često birnaim rečima govorio o Novaku.

„Naš mentalitet je sličan. Strastveni smo. Borimo se do poslednjeg poena. Veliki smo borci. Nole i ostali srpski teniseri su moji dobri prijatelji, pružaju mi podršku. Uvek mi je drago kada bilo koga od njih sretnem na Turu“.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar