Foto:REUTERS/Morgan Sette

Španski teniser Rafael Nadal opisao je koliko mu je bilo teško da osvoji trofej Australijan opena.

Nadal je osvojio 21. Grend slem titulu u nedelju, pobedom nad Danilom Medvedevim u pet setova i posle pet i po sati tenisa 2:6, 6:7, 6:4, 6:4 i 7:5.

PROČITAJTE JOŠ:

On je time prestigao Novaka Đokovića i Rodžera Federera po broju titula, a nijedan od njih dvojice nije bio na turniru da parira Nadalu.

Federer se oporavlja od povrede kolena već dugo vremena, a Đoković je iz Australije deportovan zbog toga što nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Nadal je takođe pauzirao veći deo prošle sezone zbog oporavka posle povrede stopala. Zbog toga kaže da ima isplaniran raspored za naredni period, ali nije ništa sigurno jer ima 35 godina.

Nadalu duga finala u Australiji nisu strana, pošto je 2012. odigrao najduže finale u istoriji Grend slemova, pet sati i 53 minuta tenisa sa Novakom u porazu od srpskog igrača.

„Imao sam dugo finale sa Rodžerom, sa Novakom je 2012. bilo još duže, ali sam tad bio mnogo bolje spreman. Bio sam i deset godina mlađi, a mogao sam da imam prave treninge pre turnira. Ove godine je bilo drugačije. Nisam bio spreman da izdržim mečeve kao juče, ali to je jedan dan i bio sam voljan da pružim sve, 100 posto i to sam uradio. Osećam se ponosno“, rekao je Nadal novinarima u Melburnu.

Foto:REUTERS/Morgan Sette

Dodaje da nije pio alkohol i slavio titulu jer je imao antidoping kontrolu i konferenciju za štampu, pa je sve obaveze završio tek u pet sati izjutra.

Osvrnuo se i na poruke koje su mu u nedelju poslali Rodžer i Novak.

„Uvek smo poštovali jedni druge, mislim da razumemo rivalstvo na pozitivan način. Da, dobio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam još mogao svima da odgovorim. Ali, osećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tokom našeg rivalstva tokom čitave naše karijere. Na kraju krajeva, to je samo igra. Uspeli smo da ostvarimo više nego što smo sanjali kada smo bili deca. Na kraju, nije bitno da li imate jedan slem više u odnosu na druge, ili ako neko završi sa 23, a neko sa 21. Mislim da smo uradili mnogo bitnih stvari za naš sport, ostvarili smo san i uživamo. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport“, objasnio je Nadal.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Medvedeva i Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram