Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Novak Đoković bi mogao da se takmiči na Rolan Garosu od 22. maja do 5. juna, svedoče poslednje informacije iz Francuske.

Situacija sa Đokovićem, koji nije vakcinisan, iz dana u dan je sve komplikovanija, a mere se u državama širom sveta menjaju redovno.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednje informacije svedoče da bi Đoković mogao da zaigra na drugom grend slemu u sezoni jer se očekuje da „Kovid propusnice“ budu ukinute do kraja marta ili početka aprila u Francuskoj. Projekcije pokazuju da se broj zaraženih koronavirusom u ovoj zemlji smanjuje, što bi značilo i popuštanje mera.

Trenutno je svim nevakcinisanim igračima zabranjeno da budu u sportskim dvoranama, profesionalni sportisti i strani državljani su uključeni u ovu meru.

Očekuje se da sadašnje mere budu ukinute do početka Rolan Garosa, a Alan Fišer, čovek koji je šef francuske kovid startegije, rekao je Senatu ove srede da očekuje da propusnice budu odbačene do početka aprila.

Ovu nameru je potvrdio i Gabrijel Atal, portparol vlade Francuske, nakon komentara Fišera.

„Postoje kovid mere koje i dalje važe, ali se postepeno ukidaju. Uvek smo govorili da želimo da ukinemo kovid propusnice za vakcinisane čim situacija u bolnicama to dozvoli. Profesor Fišer je rekao da su projekcije takve da bismo mogli u martu ili aprilu da ukinemo propusnice koje važe samo za vakcinisane. Naravno da to želimo“, rekao je Atal.

Zanimljivo, nedavno su upravo oni poručili da niko neće moći da se takmiči bez vakcine.

„Ne možemo da imamo dve mere što se tiče kovid propusnica. Ako se zovete Đoko, Nadal ili Gospodin Ko god, morate da poštujete pravila“, preneo je britanski „Express.co.uk„.

Naravno, uvek postoji mogućnost da se situacija ponovo promeni, ali po sadašnjim očekivanjima moglo bi se desiti da Đokovića vidimo kako na Rolan Garosu brani titulu osvojenu prošle sezone.

Istovremeno je za ulazak u Veliku Britaniju i Sjedinjene Američke Države i dalje neophodan dokaz o vakcinaciji, pa je pitanje da li će najbolji teniser sveta učestvovati na ova dva grend slema. Trenutno mu se daju male šanse.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare