Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

A osvojio je 23 titule i drži rekord po broju osvojenih najvećih turnira.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u nedelju od 15 časova igra finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza iz Španije.

PROČITAJTE JOŠ:

Spreman je da ide do kraja srpski as koji je već u Parizu pobedom nad Kasperom Rudom postao rekorder po broju slemova.

Toj kolekciji bi da doda još jedan, da izjednači rekord Rodžera Federera po broju titula u Londonu (ukupno osam) i po broju uzastopno osvojenih pehara, pet.

Ako je verovati prevrtljivoj statistici, Novaku je ovo najdominantniji turnir koji je igrao do sada, bar kad se gleda broj ispuštenih gemova na svoj servis.

Đoković je tokom čitavog turnira izgubio svoj servis u samo tri gema i to protiv Pedra Kaćina u prvom setu, protiv Huberta Hurkača u trećem i protiv Andreja Rubljova u prvom.

U dva od tri slučaja je izgubljen gem za posledicu imao i izgubljen set, ali je sve ostale setove Novak uredno dobijao, posebno u taj-brejkovima gde mu nema ravnog već dugo.

Do sada je ove godine na Australijan openu izgubio šest gemova, na Vimbldonu 2015. godine takođe šest, pretprošle godine u Londonu je izgubio sedam, baš kao i na US openu pre pet godina, dok je 2013. i 2019. na Australijan openu gubio po devet svojih gemova i ipak dolazio do titula.

Nada se da ih neće mnogo izgubiti ni u nedelju popodne, jer je ulog ogroman, a da se obore ovakvi rekordi neće se ukazivati tako često.

BONUS VIDEO: Novak „u ratu“ sa publikom u Londonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar