Karlos Alkaraz i Novak Đoković Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Španski teniser Karlos Alkaraz nema dilemu ko će imati prednost i biti bliži pobedi u finalu Vimbldona.

Novak Đoković će u nedelju probati da uzme petu uzastopnu titulu u Londonu, a osmu ukupno i 24. sa grend slemova.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz za sada ima jednu iz Njujorka, ali je u više navrata pokazao da je sposoban za najviše domete. Na kraju krajeva, prvi je na svetu.

Na Rolan Garosu je zbog toga i tadašnje forme Španac smatran velikim favoritom u polufinalu protiv Đokovića i poražen je u četiri seta.

Ovog puta je Novak favorit i to kaže i sam Alkaraz koji kaže da neće misliti na jednu stvar pred finale – na Đokovićevu statistiku.

„Svi znaju da je Novak glavni favorit, čak i ja. Znam da je favorit, osvojio je poslednja četiri Vimbldona, želi peti u nizu, ima niz od 34 meča bez poraza ovde, to je nešto ludo. Pokušaću da ne mislim na to, na svu tu statistiku koju ima ovde na Vimbldonu. Ponašaću se kao da je u pitanju samo još jedan meč, kao i svaki drugi koji sam odigrao, pokušaću da pokažem najbolje i nađem način da ga pobedim“, kazao je Alkaraz.

A statistika kaže da je Đoković na Centralnom terenu neporažen punih deset godina i to od finala 2013. sa Endijem Marijem. Od tada do danas je Novak prešao dug put, poobarao je silu rekorda i konstantno je jedan od najboljih sportista planete, ne samo u svom sportu.

„On je legenda sporta, a ja sam uvek govorio, ako želiš da budeš najbolji onda moraš i da pobeđuješ najbolje. Želim da osvojim Vimbldon jednog dana, ali biće još posebnije ako u finalu pobedim Novaka. Bićeo vrlo emotivan trenutak za mene. To je nešto čemu sam se nadao čim se pojavio žreb, da igram finale sa njim i da uživam“, naaveo je Karlos.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar