EPA-EFE/NEIL HALL

Švajcarski teniser Sten Vavrinka uradio je tokom karijere više nego što uradi većina tenisera i može da sudi o tome ko je najbolji.

Iako je njegov zemljak Rodžer Federer jedan od najvećih u istoriji „belog sporta“, Vavrinka samo na osnovu pasoša nije mogao da mu da prednost u odnosu na srpskog igrača.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča o najvećem teniseru svih vremena se zahuktava već godinama unazad i dugo je upravo Federer važio za „GOAT-a“.

Stvari su se promenile kad je vlasnika 20 grend slem trofeja uspeo da prestigne tandem Rafael Nadal i Novak Đoković.

Đoković je otišao najdalje od svih pošto je lani prestigao Rafu (22 titule) i sa 24 grend slema postao najtrofejniji u istoriji.

„Nije na meni da pričam da li ti trofeji imaju specifičnu težinu, jer su osvojeni u doba Đokovića, Nadala i Federera. Ja sam veoma ponosan na sve što sam ostvario“, rekao je Vavrinka za Marku.

„Srećan sam što sam imao priliku da igram protiv trojice najboljih u istoriji. Đoković, Nadal i Federer su najbolji teniseri koje sam ikada video. Bilo je vrlo izazovno boriti se protiv njih, a u isto vreme i velika satisfakcija“, dodao je on i onda odgovorio na pitanje o tome koga vidi kao najvećeg iz „velike trojke“.

„Đoković je ispred svih u svim statističkim kategorijama“, jasan je Vavrinka i aludira na to da je Novak rekorder po broju mastersa i po broju nedelja na prvom mestu.

Novak je i dalje prvi na svetu i broji svoju 413. nedelju na prvom mestu, a Federer je u tom smislu drugi sa 310 nedelja.

Povrh svega, Đoković ima bolji međusobni skor i sa Nadalom i sa Federerom. Ipak, Vavrinka smatra da Nadal, koji se ove godine vraća tenisu posle jednogodišnje pauze, može da bude konkurentan na Rolan Garosu, ali i drugim turnirima gde bude zdrav.

BONUS VIDEO: Janik Siner vs Novak Đoković – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare