Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

US Open bi ove godine mogao da dobije novog šampiona, pošto je Danil Medvedev jedini ostao da brani čast bivših šampiona.

Karlos Alkaraz eliminisan je već u drugoj rundi od Botika van de Zandšulpa (3:0), dok je Novak Đoković poražen u trećem kolu od Alekseja Popirina sa 3:1.

Ranije je i Dominik Tim završio grend slem karijeru, pa je Medvedev trenutno jedini teniser u žrebu koji ima titulu na US Openu. Zanimljivo je da pored njega samo još Janik Siner ima grend slem trofej.

PROČITAJTE JOŠ:

Dakle, Novak nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine, Alkaraz je bio šampion 2022, kada je stigao i do prvog mesta na svetu, a sada ćemo možda dobiti i novog grend slem šampiona.

Interesantno je da su Siner i Medvedev sa iste strane žreba, pa mogu da se sastanu već u polufinalu.

Sa druge strane žreba već su poznati parovi osmine finala, u kojem se sastaju: Zverev – Nakašima, Rubljov – Dimitrov, Tijafo – Popirin i Rud – Fric.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je velika šansa za Zvereva da se konačno domogne grend slem titule, dok će sa druge strane jedan od sledećih tenisera dogurati makar do polufinala: Drejper, Van de Zandšulp, Gofan, Mahač, De Minor, Evans, Arnaldi i Tompson.

Šta vi mislite – ko će osvojiti grend slem titulu na ovogodišnjem US Openu? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar