Ulises Badio (u sredini), foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Ulises Badio, jedan od najpoznatijih fizioterapeuta na svetu, pridrižio se timu italijanskog tenisera Janika Sinera.

Dugi niz godina Badio je bio član stručnog štaba Novaka Đokovića, ali se sa Srbinom rastao krajem 2023. godine.

Nije dugo Badio bio bez posla, pošto će sada sa Sinerom pokušati da pomeri granice u tenisu i ispiše nove stranice istorije.

Tokom saradnje sa Đokovićem, Ulises Badio je bio povezivan sa doping aferom, koju su hteli da mu nameste uglavnom Novakovi hejteri širom sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Afera s kraja 2022. godine nastala je zbog „magičnog napitka“, odnosno jednog snimka koji je „zapalio“ društvene mreže.

Tada je Badio tokom jednog meča Đokovića mućkao flašicu sa posebnim pićem, koju je kasnije jedna od skupljačica loptica dodala Novaku.

Pošto je Badio sakrio od oka kamere sastojke za napitak, neki neuki navijači su pokušali da kreiraju priču da je reč o dopingu i nekim nedozvoljenim supstancama, što naravno nije imalo veze sa istinom.

„Reč je o suplementima na kojima radim, sportskim pićima i još nekim stvarima. Probaćete i reći ćete mi kako vam se sviđa. Možda osvojite Vimbldon“, našalio se jednom prilikom Đoković na pitanje o „magičnom napitku“.

PROČITAJTE JOŠ:

U Đokovićevu odbranu tada je stao Robi Kenig, nekadašnji teniser, a sada komentator.

„Ne mogu da verujem da se o ovome uopšte diskutuje. Elitni sportisti u svakom sportu, ali posebno onim individualnim, ne žele da njihovi rivali znaju njihove „poslovne tajne“. To su osnove takmičenja. Da li ste ikada videli trening program Pjera Paganinija za Rodžera Federera? Nema šanse“, istakao je Kenig.

Podsetimo, Janik Siner je ove godine dvaput zaredom pao na doping testu, ali nije suspendovan, već je kažnjen novčano i sa oduzimanjem 400 ATP poena.

Zbog toga je Siner napravio nekoliko promena u timu, pa sada sa Badiom i Markom Panikijem, bivšim kondicionim trenerom Novaka Đokovića, želi da ispiše nove stranice istorije i osvaja nove titule.

Italijanski teniser je trenutno prvi na ATP listi i to ubedljivo, a osvojio je dva od četiri grend slema ove godine, iako ima tek 23 godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar