Novak Đoković
Foto: Ben Stansall / AFP / Profimedia

Karlos Alkaraz je bio preveliki izazov za Novaka Đoković u finalu Vimbldona (6:2, 6:2, 7:6(4)) samo 37 dana nakon operacije desnog kolena, ali napetosti u finalu, u nekim momentima, nije izostalo.

Srpski teniser je bio daleko od svog nivoa, ali i od prepoznatljive igre kojom je uspevao da „pokvari“ rivale. Ovog puta je imao fizičke limite koji mu nisu dozvolili da gura do samog kraja i to se videlo po izboru rešenja jer je više od 50 puta izašao na mrežu u toku tri seta.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je veliku podršku sa tribina, a kamere su više puta snimile Stefana i Taru kako pomno prate tatin meč. Tara je, doduše, premala da bi potpuno razumela veličinu trenutka, ali Stefan nije sklanjao pogled sa tate.

U jednom trenutku ga je kamera snimila i videlo se da mu je teško da gleda dok se tata borio za meč. To se desilo u 11. gemu trećeg seta, nedugo nakon što je Đoković spasao tri meč lopte i napravio brejk.

Kamera je snimila hit reakciju Stefana u trenutku kada je Đoković sjajno odservirao na 30:0. Stefan je disao nešto dublje u skladu sa napetošću samog meča.

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare