Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sprema se za Olimpijske igre u Parizu gde će nastupati od kraja jula.

Sa šljake na travu, pa onda opet natrag na šljaku, to je Novakov put u prethodnih mesec i po dana gde je igrao Rolan Garos i Vimbldon, pa se vratio na crvenkastu podlogu.

PROČITAJTE JOŠ:

Odskora je ne pamti po dobrim stvarima, jer je upravo tu povredio koleno i morao na operaciju meniskusa. Vratio se veoma brzo, tek 37 dana kasnije se našao u finalu Vimbldona gde je Karlos Alkaraz ipak bio bolji u tri seta.

Da nije bilo povrede i da su Francuzi uslišili zahtev da češće čiste šljakasti teren na stadionu „Filip Šatrije“, Novak bi sigurno bio spremniji za Vimbldon, ali je to sad sve u domenu spekulacija.

Ono što nije jeste izgled mesta gde će se Đoković boriti za svoje prvo olimpijsko zlato, pošto je do sada osvojio samo jednu bronzu u Pekingu 2008.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Paris2024 (@paris2024)

Francuzi su pokazali fotografiju terena na kom će se igrati Olimpijske igre od 27. jula do 4. avgusta i sve je u obeležjima olimpijskih krugova i brendirano u bojama Olimpijskih igara, umesto zelenih boja sponzora Rolan Garosa.

„Prednost, stadion Rolan Garosa! Čuveni svetski teniski stadion biće ključno mesto održavanja Igara zbog kojih piše novu stranicu u svojoj slavnoj istoriji. Ne samo da će biti domaćin takmičenja u tenisu i tenisu u invalidskim kolicima, već i u boksu. Nazvan po francuskom avijatičaru Rolan Garosu, stadion je domaćin Otvorenog prvenstva Francuske svake godine. Meč poen za nekoliko dana“, poručili su organizatori.

Đoković je do sada učestvovao na četiri olimpijska turnira i samo je na prvom u Pekingu 2008. osvojio medalju.

Na prošlim OI u Tokiju je stigao do polufinala i tu izgubio od Saše Zvereva posle preokreta, a onda i od Pabla Karenja Buste u borbi za bronzu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar