Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Šta se desilo Srbiji usred Kraljeva. Niz loših odluka doveo do debakla, ali šta sada?

Mnogi će reći da je to zaista karma jer Viktoru Troickom nisu suđenje velike stvari zbog načina na koji je došao na tu poziciju. Mnogi će sumnjati u njegove trenerske kvalitete, pa su oni malobrojni (to je pitanje koje TSS mora da reši) koji su bili na tribinama Sportskog centra Ibar mogli da vide u jednom trenutku blago podsmevanje srpskog dubla.

PROČITAJTE JOŠ...

Mnogo je tu prilika da se bude general posle bitke, ali je pitanje svih pitanja šta dalje. Bolje igrače u ovom trenutku nismo imali. Novak Đoković je preumoran nakon supernapornih šest meseci, Hamad Međedović je otkazao zbog zdravstvenih problema, Laslo Đere je povređen, na kraju je zaigrao četvrti meč i predao… Mnogo je tu pehova, ali i pogrešnih odluka.

Srbija je odlučila da igra na šljaci što je sasvim dobra odluka jer su Đere i Lajović najbolji na tim podlogama.

Kecmanović nije ni planirao da igra jer je na Australijan openu u planovima zaboravio na Dejvis kup, na kraju je on bio taj koji je pozvan da gasi požar na šljaci. Srbija je od dve podloge tako izabrala onu na kojoj najbolji igrač u ovom trenutku (Kecmanović) ne može da pokaže sve što zna.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija je podbacila logistički i igrački, što gledamo po ko zna koji put. Došli smo do toga da ispadnemo u niži rang, da sada septembra gledamo mečeve protiv Poljske, Norveške, što i nisu loše selekcije, ali onda ide selekcija Turske, pa i Japana ili Egipta.

I šta može da se promeni? Verovatno bi trebalo krenuli od selektora jer deluje da nema dovoljno poštovanja i od igrača, iako niko nije stigao do tog 12. mesta na svetu kao on. Autoritet je bez sumnje bitan, ali je bitna i atmosfera u timu. Ovog puta se čini da se tu podbacilo jer nije bilo prave energije, sa izuzetkom Ilije Bozoljca koji ima atomsku energiju.

Srbiji je potreban oštar reset jer se još jednom pokazalo da iako imamo četiri TOP 50 igrača bez Đokovića nismo svetski krem. Još jednom se podbacilo sa njegovim odsustvom…

I dok Hrvatska bez Top 10 igrača nastavlja da beleži odlične rezultate i da ispuni dvoranu u Varaždinu u Srbiji je i dvorana u Kraljevu prevelika. Ipak, to je posledica dugogodišnjeg stihijskog i neplanskog rada koji se uvek pokaže kada ne postoji na delu fenomen Novak. Srbija je propustila kolosalne šanse da iz korena promeni tenis u zlatnim godinama, a sada deluje kao da niko to više ni ne pokušava.

Vreme je za preuzimanje odgovornosti, od vrha piramide. Uostalom, koliko ljudi zna kako se zove selektor Slovačke ili da nabroji tri od pet igrača? E, da Slovačka je od subotu u teniskom svetu ispred nas.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare