Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Janik Siner i Vasek Pospišil igraće u subotu 14. novembra za trofej na ATP turniru u Sofiji.

Italijan je u polufinalu bio bolji od Francuza Adrijana Manarina, 6:3, 7:5, dok je Kanađanin nešto kasnije savladao Francuza Rišara Gaskea, 6:7 (6), 6:2, 6:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Siner je usput oborio jedan rekord, postao je najmlađi italijanski teniser koji je u Open eri uspeo da se plasira u jedno ATP finale.

PROČITAJTE JOŠ: Zverev progovorio: Sve je laž, nisam nasilnik

U početnom setu, Siner je napravio brejk u šestom gemu za 4:2 i to mu je bilo dovoljno da nešto kasnije dođe do vođstva u meču (6:3).

U drugom setu, spasao je tri brejk lopte u četvrtom i šestom gemu, da bi u jedanaestom gemu napravio brejk i potom odservirao za plasman u finale.

Siner je sa 19 godina i 89 dana postao i najmlađi finalista, pošto je oborio rekord Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, koji je to uradio 2019. na Mercedes kupu u Štutgartu.

Ima priliku da postane i najmlađi šampion u poslednjih 12 godina, tačnije da obori rekord Keija Nišikorija sa turnira u Delrej Biču 2008.

„Lepo je igrati u finalu, to je još jedan meč više za mene. To je zaista jako važno. Osećao sam se veoma dobro na terenu, nagrada je prvo finale u godini. Jedva čekam da meč počne“, poručio je Siner.

Pobedniku turnira u Sofiji osim 250 poena pripada i ček na 24.880 evra, dok će poraženi morati da se zadovolji sa 19.795 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar