Novak Đoković Srpska open 2023
Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

Najbolji teniser planete Novak Đoković zabrinuo je svoje navijače odustajanjem od mastersa u Madridu.

Patrik Mekinro, teniski analitičar i brat nekadašnjeg velikog asa Džona Mekinroa, veruje da ga to neće sputati da na Rolan Garosu pokaže svoj maksimum.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pa Đoković će probati da igra na što više mečeva. Očito je zabrinut samo zbog jedne stvari, a to je Rolan Garos i činjenica da bude potpuno spreman za taj turnir. Ja verujem da će biti apsolutno spreman za taj grend slem“, kaže Mekinro.

Istakao je i da bi Nadal uprkos svom renkingu trebalo da bude prvi ili drugi nosilac u Parizu.

„Rafa je pao petnaestak mesta na listi. To će sada biti druga interesantna stvar. Francuski Teniski savez je onaj koji određuje žreb i nosioce i uvek su radili po pravilima, po renkingu. Kad su Nadal i Đoković igrali četvrtfinale, nije mi se to uopšte svidelo, ali oni to svakako neće da promene“, dodao je Mekinro.

Đoković je povredio lakat tokom treninga sa Mateom Beretinijem, pred turnir u Monte Karlu i od tada je upisao dve pobede i dva poraza, po jedan trijumf i poraz u kneževini i u Banjaluci.

Videlo se da nije sav svoj, da udarci nisu kontrolisani kako je navikao, pa i nije došlo kao veliko iznenađenje što je naredne sedmice odustao od Madrida.

U prestonici Španije je branio polufinale u kom ga je lani eliminisao Karlos Alkaraz, ali neće izgubiti mesto na vrhu ATP liste do Rima.

BONUS VIDEO: Đorđe Đoković o Novaku, dve licence za Srbiju i zašto Kirjos nije došao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar