Holger Rune/Foto: Adam Davy/PA via AP)

Šesti teniser sveta Danac Holger Rune plasirao se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Britanca Džordža Lofhejgena 7:6, 6:3, 6:2.

On je do pobede nad 371. igračem sveta stigao posle dva sata i šest minuta igre. Rune je tri puta oduzeo servis protivniku, ne dozvolivši brejk sa druge strane.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom kolu, Rune će igrati protiv boljeg iz meča Mateo Arnaldi – Roberto Karbaljes Baena. Plasman u drugo kolu su obezbedili i Kanađanin Denis Šapovalov i Amerikanac Markos Điron.

Deveti teniser sveta Amerikanac Tejlor Fric plasirao se takođe u drugo kolo Vimbldona, pošto je posle pet setova pobedio Nemca Janika Hanfmana 4:6, 6:2, 6:4, 5:7, 6:3. On je do pobede nad 45. igračem sveta stigao posle tri sata i pet minuta igre.

Fric će u drugom kolu igrati protiv Šveđanina Mikaela Imera. Plasman u drugo kolo obezbedio je i 10. teniser sveta Amerikanac Frensis Tijafo, savladavši u tri seta Kineza Jibinga Vua 7:6, 6:3, 6:4, posle dva sata i 19 minuta igre.

On će u drugom kolu igrati protiv Švajcarca Dominika Štrikera, koji je u sredu pobedio Australijanca Alekseja Popirina sa 3:2.

Hrvat Borna Ćorić, 14. teniser sveta, nije uspeo da izbori plasman u drugo kolo, pošto je poražen od 308. igrača na ATP listi Argentinca Gvida Pelje sa 3:2.

Pelja će u narednoj rundi igrati protiv Francuza Harolda Maja, koji je u sredu pobedio svog sunarodnika Benžamina Bonzija sa 3:0.

Plasman u drugo kolo su obezbedili i Kanađanin Miloš Raonić, Argentinac Francisko Serundolo, Francuz Gregori Barere, Francuz Aleksandr Miler i Rus Roman Safjulin.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar