EPA-EFE/YOAN VALAT

Ruski teniser Andrej Rubljov pobedio je u prvom kolu Australijan opena neverovatnog Brazilca Tijaga Sejbot Vajlda posle pet setova - 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6).

Tijago se umalo pobrinuo za prvu senzaciju na ovogodišnjem turniru protiv Top 10 igrača i malo je falilo da olakša put Novaku Đokoviću ako Srbin bude uspeo da dođe do polufinala turnira na kom brani titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Brazilac je pokazao od drugog seta da će biti tvrd orah za ruskog tenisera koji je bio favorizovan pred meč. Rubljov je sjajnim udarcima u 12. gemu petog seta došao do četiri meč lopte i propustio ih na servisu Brazilca.

Kada se došlo do super taj-brejka Tijago je na 6:4 imao volej na mreži i poslao ga je u mrežu umesto u polje Rubljova. To je za Andreja bio poziv za buđenje, Brazilca je uzdrmalo i Rus je na kraju burno proslavio nikad teži start na turniru i meč rešen posle tri sata i 45 minuta.

Rus je prvi set dobio tako što je napravio brejkove u petom i 11. gemu, iako je Tijago prvi poveo sa 2:0 u tom delu igre. Drugi set je imao drugačiji razvoj dešavanja i isti epilog.

Prvi je poveo Rubljov brejkom u prvom gemu, duplirao je prednost u petom i poveo sa 4:1, posle čega je prokrstario do 2:0 u setovima. Nije to pokolebalo Sejbot Vajlda koji je u četvrtom gemu trećeg seta brejkom smanjio zaostatak na 2:1.

Sedmi gem je prelomio četvrti set u korist Brazilca, da bi u petom bio viđen neverovatan rolerkoster. Nijedan od igrača u njemu nije mogao da napravi brejk, ali je tom bliži bio Rubljov.

Tijago je servisom i opuštenom rukom spasao četiri meč lopte pri rezultatu 6:5 na svom servisu i onda došao u priliku da ozbiljno ugrozi petog igrača planete. To se nije desilo zbog greške Sejbot Vajlda koja je momentum prebacila na drugu stranu i Rubljov je uspeo da se iskobelja i pobedi.

Njegov sledeći protivnik će biti pobednik duela Tara Danijela i Kristofera Jubenksa.

BONUS VIDEO: Godina u kojoj je Novak Đoković obarao rekorde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar