Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: HMB Media/Antonio Borga / imago sportfotodienst / Profimedia

Završen je žreb na Rolan Garosu i dvojica od Top 3 tenisera sveta mogu da budu veoma zadovoljna, dok će se Karlosu Alkarazu u "tugovanju" pridružiti Rafael Nadal.

Novak Đoković i Janik Siner sigurno će biti zadovoljni žrebom u Parizu, pogotovo činjenicom da su i pre turnira znali da će biti na suprotnim stranama.

Njihov susret je moguć tek u finalu, dok će Srbin u prvoj rundi igrati protiv Francuza Pjera-Igo Erbera.

PROČITAJTE JOŠ

U drugoj rundi igraće protiv boljeg iz okršaja Roberta Karbaljesa Baene i Konstanta Lestijena, a tek u trećem kolu potencijalno može da ga čeka teži zadatak.

Očekuje se da će Novak igrati protiv Gaela Monfisa ili Lorenca Musetija u toj rundi.

U osmini finala Novaka bio mogao da sačeka Amerikanac Tomi Pol, dok će u četvrtfinalu potencijalno igrati sa Kasperom Rudom.

Potencijalni Đokovićev rival u polufinalu je Aleksander Zverev, a najveći meč prvog kola biće sudar Zvereva sa Rafaelom Nadalom.

Posle Nadala, ukoliko pobedi, Zvereva najverovatnije čeka David Gofan, u trećoj rundi je projektovan Talon Grikspor, u četvrtoj Holger Rune ili Karen Hačanov, a u četvrtfinalu Danil Medvedev ili Aleks de Minor.

Rafael Nadal
Foto: Tanjug AP Photo/Michel Euler)

Siner put ka prvoj tituli u Parizu kreće od Amerikanca Kristofera Jubenksa, potom ide na Bornu Ćorića ili Rišara Gaskea, u trećoj rundi mu stiže Kameron Nori, a zatim Sebastijan Baez ili Nikolas Džari.

U četvrtfinalu je moguć duel Italijana sa Grigorom Dimitrovim ili Hubertom Hurkačem, pre planiranog polufinala s Karlosom Alkarazom.

Karlos Alkaraz počinje od kvalifikanta, u drugoj rundi će ga najverovatnije čekati Džek Drejper, a dalji nosioci na putu su: Sebastijan Korda, pa Ben Šelton ili Feliks Ože-Alijasim, a u četvrtfinalu najverovatnije Andrej Rubljov ili Stefanos Cicipas.

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Zaista će težak put do finala imati Alkaraz, za razliku od Novaka i Sinera koji su na velikom ispitu tek od četvrtfinala.

Jedan od najboljih mečeva u prvoj rundi jeste duel bivših grend slem šampiona Endi Marija i Stena Vavrinke.

Rolan Garos će početi 26. maja u nedelju i do tada će biti poznati svi termini mečeva prve runde. Titulu u Parizu brani Novak Đoković koji je prethodne godine pobedio Kaspera Ruda u finalu sa 3:0.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na RG

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar