Foto: EPA-EFE/STEVEN MARKHAM

Mlađi navijači neće prepoznati ove velikane.

Španski teniser Rafael Nadal je morao da odustane od mastersa u Americi, Indijan Velsu i Majamiju, zbog povrede i tako ga ove godine nećemo gledati tamo.

Nadal je i prošle godine odustao od Majamija zbog povrede, dok je na Indijan Velsu igrao finale, i to znači da će do kraja marta ostati bez 600 bodova na ATP listi. To će dovesti do velikih pomeranja što znači da će ispasti iz top 10 prvi put posle 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je izgledala tada ATP lista bez Nadala poslednji put, pa može se reći legendarno, pošto su već svi teniseri otišli u penziju i završili svoje profesionalne karijere.

Na prvom mestu je bio Švajcarac Rodžer Federer, dok je drugi bio Australijanac Lejton Hjuit, a treći je bio Rus Marat Safin koji je nekada bio teniska ikona, a sad živi daleko od očiju javnosti.

Bio je prvi teniser sveta i dvostruki grend slem šampion, a ostao je upamćen i po brojmim kontroverzama van terena. Žene su ga volele, on je voleo njih, lude žurke i alkohol.

Jedna od najvećih legendi koje ga prate, jeste čuveno finale Australijan opena 2003. godine. Prema pričama pojedinih igrača, Safin je pio čitavu noć pre toga.

Zatim su redom išli Amerikanac Endi Rodik, Argencinac Giljermo Korija, Britanac Tim Henman, Španac Karlos Moja, Argentinci Gaston Gauido i David Nalbandian, dok je na poslednjem 10. mestu bio Andre Agasi.

Zanimljivo je to da je Karlos Moja postao prvi trener Nadala, a oni sarađuju od 2016. godine.

BONUS VIDEO Đoković 378 nedelja na vrhu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar