Ana Kurnjikova i Enrike Inglesijas
Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

U jeku slave je bila jedna od najčešće traženih osoba na internetu, bila je devojka kojoj su zavidele ostale devojke i lepotica koja je bila za mnoge idealna žena. Ipak, jedna priča ostala je malo poznata tokom godina, iako je upravo likom Ane Kurnjikove napravljen haos.

U tom trenutku 2001. godine od Ane Kurnjikove su bile traženije samo Dženifer Lopez, Šakira, Pamela Anderson i Britni Spirs.

Tu neverovatnu popularnost je iskoristio jedan student koji je za dva miliona zarazio milione računara. Proznao je roditeljima da stoji iza vriusa, a objavio nešto poput manifesta koji je podelio i na stranici posvećenoj Kurnjikovoj.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, ljudima je je dolazio mejl sa porukom u kojoj je pisalo „Zdravo: Pogledaj“, a unutra je bio fajl „AnnaKournikova.jpg.vbs.“

Naivni ljudi su mislili da je u pitanju njena gola slika (u tom trenutku nisu bile ni poznate sve opasnosti interneta), a onda bi virus uradio svoje.

Nadali su se da će videti neku 18+ fotografiju seks simbola tog vremena, a umesto toga su svi njihovi podaci slati nazad 20-godišnjem studentu iz Holandije Janu de Vitu.

Pre toga je bila još veći virus „ILOVEYOU“ koji je brzo zarazio milione kompjutera i napravio štetu od 15 miliona dolara.

“Prošle sedmice sam pročitao članak s elokventnim naslovom: Virus ILOVEYOU nije ljude ničemu naučio. Ja mislim da jeste. I mislim da ćete se zbog brzine distribucije složiti sa mnom. Takođe, želim da kažem da nikome nisam želeo da naudim. Ali na kraju su krivi oni koji otvore aplikaciju“, poručio je student.

Ubrzo se student predao policiji, bio je osuđen na četiri godine zatvora zbog distribucije zlonamernog softvera, a gradonačelnik Snik je virus ocenio kao „smešan“, a mladića je proglasio za talenta.

Na kraju je FBI poslao sudu dokaze da je napravio štetu od 166.000 dolara i pronašli su 55 žrtava virusa. Na kraju je dobio 150 sati društveno korisnog rada.

Prošlo je 20 godina od kada je odigrala poslednji meč i danas ima skoro 42 godine. Sa samo 22 godine je rekla zbog tenisu zbog bola u leđima. nije osvojila nijedan turnir, ali je uspela da dođe do Top 10.

Udata je za Enrikea Iglesijasa i sa njim ima troje dece – Nikolasa, Kusi i Meri.

Ostaće upamćena kao jedna od najlepših teniserki ikada koja zbog bolova nije mogla da ispuni puni potencijal.

Danas se uglavnom nalazi u izolaciji i često objavljuje fotografije dece, ali ne i sopstvene. Odlučila je da bude pomoć suprugu iz senke i retko kada se pojavljuje u javnosti.

Ljubav „bez papira“ traje već dve decenije

Tokom svoje veze suočavali su se sa mnogim usponima i padovima, od raskida do rođenja troje dece. Nekonvencionalni par samo je dokaz da ne treba da sledite nikakav recept za vezu, već da se borite za osobu koju volite svim onim što imate.

Savršena veza ne postoji, ali su Enrike i Ana lep primer ljubavi koja opstaje i otima se svim definicijama.

Prvi susret para bio je sasvim neobičan. Te 2001. godine Enrike je želeo da ekranizuje svoj hit „Escape“. Iako su se upoznali neposredno pre snimanja spota, njihova hemija u videu je bila toliko jaka da nije mogla ostati neprimećena.

„Lepa je, talentovana i sjajna teniserka. Ne treba biti dobar glumac da poljubite Anu i da to bude uverljivo“, rekao je Enrike u prilogu o snimanju spota.

Ubrzo nakon toga su počeli da se zabavljaju – a to traje već 20 godina.

Međutim, odlučili su da se ne venčaju, jer to Ani nije bilo važno, a Enrike ima ista uverenja.

„Nikad zapravo nisam mislio da će brak promeniti stvari. Možda je to zato što potičem od razvedenih roditelja, ali mislim da nikoga ne volite više zbog papira“, rekao je.

„On je muška verzija mene, a ja sam ženska verzija njega“, rekla je Ana.

Kao i u svakoj vezi, Enrike i Ana imali su popriličnih problema. Enrike je čak otkrio da je bilo trenutaka kada je razmišljao o raskidu, a isto tako i Ana.

Kada je Ana jednom raskinula sa Enrikeom, napisao joj je pesmu – „Enamorado Por Primera Vez“. Ana je bila oduševljena romantičnim gestom i ponovo su postali par.

Nisu se nikad venčali, ali su želeli da budu porodica i imaju zajedničku decu. Tako su 2017. godine na svet doneli blizance Nikolu i Lusi. Dve godine kasnije, dobili su i treće dete, ćerku Meri.

BONUS VIDEO Novak dominirao i stigao do prvog seta protiv Hurkača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar