Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Češka teniserka Petra Kvitova kaže da je imala mnogo sreće jer ima mogućnost da trenira što sedamdesetak drugih sportista u Australiji pred prvi Grend slem sezone nema.

Kvitova provodi u karantinu veći deo dana, ali ima petočasovni trening, nedosupan onima koji su makar posredno bili u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom.

To se dešavalo na čarterima koji su tenisere prevozili u Melburn i gde je otkriveno nekoliko osoba zaraženih koronom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da budem iskrena, bila sam jedna od najsrećnijih jer bar mogu na nekoliko sati da treniram napolju na stazi. Provela sam mnogo sati spremajući se u predsezoni, pa sad imam malo više prilike da se opustim. Štaviše, uživam ovde“, rekla je Kvitova za Tenis Mejdžors.

Ona je jedna od retkih koja ima ovakvo mišljenje, jer se mnogi teniseri i teniserke žale na uslove u Australiji, bilo da je reč o smeštaju, hrani, ventilaciji, čistoći ili nečem petom.

„Gledam serije, pijem kafu i čitam knjige. Naravno, sve to moram da radim uz svoju fizičku spremu, ima još posla. Kontrole su ovde stroge od prvog dana, svi su bili uplašeni kad su vesti o avionima izašle, što je i razumljivo“, dodaje Kvitova.

Ona je opisala i zbog čega se teniseri uglavnom bune.

„Možete da otvorite vrata sobe samo kad vam donesu hranu. Sad se situacija postepeno smiruje, sve je mirnije. Još uvek ne možemo nikoga da vidimo uživo, ali pričamo jedni s drugima preko telefona. Čak i kad sretnemo nekog u autobusu, držimo distancu. Dezinfikujemo ruke pet puta pre nego izađemo na teren, sve je strogo, ali tako mora da bude“, ističe Kvitova.

Petra tvrdi da je pet sati treninga dovoljno, a da su preko aplikacije „Zum“ sportisti saznali za novosti od direktora AO Krega Tilija.

„Istina je da je pet sati slobode dosta. Ja treniram sat i po sa zagrevanjem, maksimum sat i 40 minuta. To je meni ok. Onda idem u teretanu na još sat, sat i po najviše. Mnogima to deluje kao malo vremena, ali ima već imam 30 godina i moram da štedim svoje telo“, rekla je Kvitova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar