Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Rafael Nadal, španski teniser i trenutno drugi igrač sveta, po prvi put od dolaska u Australiju odlučio je da javno govori o karantinu i svim dešavanjima pred prvi grend slem u sezoni.

Španac je naveo kako je i on pokušao da pomogne igračima koji se nalaze u Melburnu, jer se po troje najboljih iz muške i ženske konkurencije sprema u Adelejdu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovde se svako trudi najviše što može, i da nama pomogne između toga. Neki to čine javno, drugi ne, ali ne mora da se objavljuje sve što radimo“, rekao je Nadal za „ESPN Argentina“.

Osvrnuo se i na odluku Novaka Đokovića da pošalje spisak zahteva Kregu Tiliju, direktoru Australijan opena i TS Australije, kako bi uslovi za tenisere jednaki, što je odbijeno – svih šest tačaka.

„Ne moramo da ističemo ono za šta se zalažemo, a stvari idu najbolje moguće za one koji su u nepovoljnom položaju. Jasne su reakcije koje stižu na Đokovićevo pismo upućeno Kregu Tiliju, sa nizom zahteva da se pokuša da se izjednače uslovi igrača koji su ograničeni, jer su bili u kontaktu sa ljudima pozitivnim na koronavirus.“

Govorio je i o odnosu australijske javnosti prema teniserima, koji su morali da provedu 14 dana u najstrožem karantinu, oko čega se vodila velika polemika.

„To što su se teniseri bunili mnogi u Australiji su videli kao nedostatak poštovanja prema strogim sanitarnim merama koje su okeanskoj zemlji omogućile da smanji stopu smrtnosti od koronavirusa na praktično nulu. Đoković je svoj potez pokušao da objasni i opširnom objavom na društvenim mrežama“, objasnio je Nadal.

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Nadal je govorio i o različitim uslovima između tenisera smeštenih u Melburnu i onih u Adelejdu, gde su po troje najboljih.

„Gde je granica između privilegija? Tu je nešto drugačije u pitanju, imam malo drugačiju viziju od ostalih igrača. Ovde u Adelejdu naši uslovi su bolji od uslova većine onih u Melburnu, ali s druge strane oni u Melburnu često imaju veće prostorije u kojima mogu bolje da treniraju“.

Zato je Rafa, iako su se trudili da se izbore za bolje uslove za sve, mnoge kritičare nazvao i licemerima…

„Svako ima svoje mišljenje, ali sada pričamo o fer igri ili jednakim uslovima. Ljudi nemaju tendenciju da se žale na položaj onih koji su lošiji nego što jesu. Kažu da smo mi u Adelejdu u boljoj formi, ali nisam čuo da je iko iz Melburna rekao da imaju bolje sobe od nas.“

Za drugog tenisera sveta sve je baš kako treba da bude uoči prvog grend slema sezone.

„Oni koji su se možda toliko žalili na naše uslove u Adelejdu, nisu ostali bez treninga. Žalbe uvek stižu iz nepovoljnog položaja, da svima bude bolje“, zaključio je Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare