Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Petra Kvitova je bez većih problema stigla do polufinala Rolan Garosa. Čehinja je u četvrtfinalu bola bolja od Nemice Laure Sigemund, 6:3, 6:3.

Tako je Kvitova drugi put u karijeri uspela da se probije među četiri najbolje na pariskoj šljaci.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošli put joj je to pošlo za rukom 2012. godine, od tada je najdalje stigla do osmine finala.

PROČITAJTE JOŠ: Lepa Marijana na udaru, opomenula Nemicu usred servisa

Protiv Sigemund joj je bilo dovoljno 78 minuta igre. U prvom setu je bilo prilično lako, uspela je da napravi brejk u četvrtom gemu što joj je bilo dovoljno da dobije set sa 6:3.

Drugi je bio mnogo interesantniji, viđeno je čak šest brejkova, Kvitova je napravila četiri i tako stigla do plasmana u polufinale.

„Ponosna sam na sve što sam uradila. Proudila sam se prilično nervozna, pre meča znala sam da će to biti žestoka borba za svaki poen. Ona je nezgodan protivnik, ima mnogo varijacija u igri. Kada ste u četvrtfinalu gredn slema, nije lako ostati smiren. Srećna sam kako je sve ispalo, kako sam sve to iznela. Servirala sam vrlo dobro u prvom setu, bilo je zaista sjajno. U drugom je bilo drugačije, izgubila sam servis dva puta, ali sam bila u stanju da sve izgubljeno vratim. Bilo je važno sačuvati taj pozitivan pristup, boriti se do kraja. To je bila moja velika prednost jer ona nije mnogo grešila“, rekla je posle meča Petra Kvitova.

Ona će u polufinalu igrati sa boljom iz duela Sofije Kenin i Danijel Kolins.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar