Petar Popović Spin je jedan od najuspešnih teniskih trenera Srbije, a u bogatoj karijeri je imao i neke izuzetno neobične situacije. Jedna posebna se desila na Vimbldonu.

Bivši trener Filipa Krajinovića, Andree Petković, Damira Džumhura, Maleka Džazirija i čuvenog Iva Karlovića koji mu je i najbolji prijatelj osvrnuo se na čuvenu anegdotu sa Vimbldona i priču koja je do sada nije bila poznata.

PROČITAJTE JOŠ

On se dotakao najpre početka saradnje sa Karlovićem, ali i tog čuvenog Vimbldona u kom je div iz Hrvatske zaustavljen tek u četvrtfinalu od Rodžera Federera, kasnijeg šampiona, sa 6:3, 7:5, 7:6(3) u jednom napetom meču.

Sudbina ih je spojila malo pre tog čuvenog momenta 2009. godine, a od tada se čuju svakog dana.

„On mi je otvorio put ka samom svetskom vrhu, on me uzeo bez iskustva, cela priča kako je to počelo je luda. Bio sam u Majamiju sparing partner Jelene Janković, nisam se sa njom dogovorio oko finansija i nastavka, pa sam ostao u Majamiju. Ivo je kasnio na svoj meč, bila je neka gužva, došao je u zadnjem trenutku, ja ga zagrejem pred meč i on kaže ‘Ti ne igraš? Kako ti ne igraš?’, nije mu bilo jasno kako ne igram, tu sam ga prvo zagrejao. Tu je izgubio deveti meč u nizu, bio je u totalnoj dubiozi i prekinuo sa trenerom, pa je tražio trenera. Tu smo se povezali, radili probe i krenuli, gde je on ostao kod mene u Parizu gde sam tad živeo jedno tri nedelje, mesec dana da treniramo nakon dubioze od devet, deset poraza. Trenirali smo kao ludi, neke stvari sam malo promenio i krenuo je bum“, počeo je Popović.

Onda je došao do tog čuvenog trenutka.

„Polufinale Kvinsa, četvrtfinale Vimbldona, tu je u stvari prvo kidanje majice bilo. Tu je bila kraljica na Centralnom terenu Vimbldona, tu je dobio Congu koji je bio peti na svetu. Zvali su me u ‘referee office’, sve u euforiji. Oni kažu: Kazna, znaš da je ovo kazna i to velika kazna. I ja, igrao sam fjučerse i čelendžere, očekivao sam reći će 500, 1.000 evra, okej, boli me uvo, izviniću se, neću više, a oni mi kažu ‘28.000 funti’. A ja tek počeo da radim, meni je tad novac bio… I dalje bi me dvadeset osam hiljada funti pogodilo baš, baš. Kada samo to rekao ja nisam mogao da verujem, meni je stvarno suza krenula, prava suza. Stvarno mi je krenula suza i rekao sam ‘Nemojte molim vas’. Ja sam stvarno znao da to ne sme i da se to ne radi i onda su mi rekli: Dobro, ali to je onda poslednja opomena. Godinu ili dve sam još pod lupom, ako to opet uradim onda će duplirati, biće 56 hiljada funti“, rekao je Popović u podcastu „Reketiranje„.

Usledio je epilog koji je nasmejao sve.

„Da skratim priču, četvrtfinale protiv Federera i ja kažem Ivi, a on mi kaže: Ako dobijem Federera, cepaj ti, platiću ja“, rekao je uz ogroman osmeh.

BONUS VIDEO Novak zaplakao posle finala Vimbldona dok je pričao o sinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar