Petar Popović Spin, poznati teniski trener, otkrio je kako je pre nekoliko godina želeo da postane selektor Srbije. Tada je u jeku bila jedno od najbizarnijih smena jednog selektora.

Nenad Zimonjić, nekadašnji broj 1 u dublu, ostao je frapiran kada su mu javili da više nije selektor. To je čuo od Popovića i iz medija, a ne od TSS. Preko noći je selektor postao Viktor Troicki, a zbog čega njegov prijatelj Popović nije završio na tom mestu?

PROČITAJTE JOŠ

U podcastu „Reketiranje“ je Popović otkrio šta se desilo i kako Troicki, iako njegov prijatelj, nije zadovoljio sve potrebne uslove.

„Bilo je priče o tome pre sedam, osam godina, kada sam možda trebao, kada se birao poslednji selektor stigle su propozicije… Prvo da kažem – Viktor je moj dobar drug, nemam ništa protiv Viktora jer znaju novinari da izvuku. Rekli su da novi selektor treba da ima pet godina trenerskog iskustva na ATP, završenu srednju školu. Pet godina iskustva kao trener? Viktor izabran. Znači on prvu stavku nije imao, ali… Kad je ja trebalo da se kandidujem nisam ni znao da ima otvoreno mesto, da ima kandidatura, niko nije znao da Zimonjić više nije selektor. To je strašno da nisam saznao, pa sam poslao poruku Aci Buliću ‘Jel to istina?’ i on mi kaže ‘Da, da, možeš da se kandiduješ“, rekao je Popović u podcastu „Reketiranje“.

Zatim je usledio sledeći poziv koji je bio još čudniji.

„Ja onda pitam Zimonjića: Šta ti više niši selektor? On mi kaže: Odakle to, ko ti to kaže? Rekao sam da sam zainteresovan da budem selektor, ali sam tada ulazio u avion za Kazahstan i nisam bio dostupan šest, sedam sati. To je trebalo da se završi jer sam saznao šest sati pre kraja, falila im je moja diploma srednje škole. Oni nisu završili moju prijavu, sve je urađeno na amaterskom nivou. Kod mene je postala motivacija, pogotovo sada kad imaš Novaka Đokovića u ekipu, jer je to moćno, imaš šansu da sve osvojiš što postoji, poslednjih godina mi je bila najveća želja da budem na klupi i da je tu Novak. To bi bilo ostvarenje sna, ali opet ponavljam želim svu sreću Viktoru“, ispričao je Popović, između ostalog, u podcastu u kom je otkrio mnogo zanimljivih detalja.

Kako je Francuz Korentan Mute progovorio srpski, zbog čega se rastao sa Jelenom Janković, kako je preporodio Filipa Krajinovića i Iva Karlovića, šta se desilo kada je pocepao majicu pred kraljicom nasred Vimbldona…

BONUS VIDEO Senzacija na Indijan Velsu – Đoković poražen od laki luzera Luke Nardija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar