Olga Danilović, srpska teniserka, plasirala se u finale turnira u Guangdžou u Kini pošto je nakon predaje, pri vođstvu u trećem setu od 4:3 uz prednost brejka, savladala Katerinu Sinijakovu posle predaje.

Furiozno je Olga krenula, dobila je prva tri gema uz dva brejka i stigla do 3:0, ali je odmah potom u potpunosti stala.

PROČITAJTE JOŠ...

Sinijakova je imala odgovor, dobila naredna četiri gema i ne samo stigla do izjednačenja, već povela 4:3 i prebacila pritisak na Olgu. Uspela je srpska teniserka da izjednači na 4:4, ali ne i da se vrati u prvi set, pošto je još jednom dopustila brejk i prvi deo igre izgubila sa 6:4.

U drugom je Olga znatno bolje servirala, od 3:2 je vezala tri gema za 5:3 i drugi deo igre uspela da reši u svoju korist, 6:4.

Treći set je u velikoj meri podsećao na prvi – od 1:1 igralo se brejk za brejk. Tri puta je vodila Olga, dva puta je Sinijakova uspela da uzvrati, ali je posle trećeg brejka srpske teniserke predala meč.

Bilo je primetno da Čehinji nije dobro, čak je u jednom trenutku zatražila i medicinski tajm-aut tokom kog su joj doktori izmerili pritisak jer je postojala mogućnost da kolabira. Ipak, uspela je da smogne snage i nastavi, ali je ubrzo predala meč.

Danilovićeva će u finalu igrati protiv bolje iz međusobnog duela Lusije Bronzeti i Karolin Dolhajd.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar