Aleksandar Zverev šokirao je teniski svet udaranjem sudijske stolice, što je samo jedan u moru incidenata elitnih tenisera.

Mnogo puta vrhunski teniseri podlegnu emocijama, stradaju reketi, flašice i drugi predmeti koji su im blizu, a ne pamti se da je neko bio toliko blizu fizičkog incidenta sa sudijom kao Zverev.

Udarao je stolicu tik pod nogama sudije, koji se uplašio i otišao sa svog mesta.

Zvereva je ATP kaznio sa 40.000 dolara, nemačkom teniseru je usput oduzet i prihod sa turnira u Meksiku u ukupnom iznosu od 31.570 dolara (28.160 evra).

Takođe, ostaće bez bodova u singl i dubl konkurenciji.

„Ovo predstavlja maksimalnu kaznu za svaki prekršaj“ obrazložio je svoju odluku ATP.

Dodatna revizija će se izvršiti u skladu sa pravilima tura. Zverev se izvinio za potez, naveo je da se lično i privatno obratio sudiji.

Foto twitter.com

Sam potez napravio je u dublu igrajući sa Marselom Melom, a potez je kritikovao i Novak Đoković.

„Video sam video iz Akapulka, čuo sam i Sašinu izjavu, on shvata da je to bila greška. Razumem frustraciju ponekad na terenu, osetite to u žaru borbe, mnoge stvari vam tada prolaze kroz glavu. I ja sam često pravio greške u prošlosti, gde sam imao tenziju na terenu. Razumem kroz šta prolazi, ali ne slažem se sa njegovim akcijama. Reči su to objasnile, rekao je da njegove akcije nisu bile prigodne. Diskvalifikacija nije bila stroga kazna, bila je ispravna u takvoj situaciji“, rekao je Đoković.

I sam Novak je mnogo puta imao izlive, na Olimpijskim igrama je udarao mrežu reketom, mnogo puta su sami reketi stradali, suočavao se sa publikom, a vrhunac je kada je udarao sopstvene noge protiv Rafaela Nadala u polufinalu Vimbldona.

U četvrtom setu, koji je Novak ispustio, nije mogao da se pomiri sa jednom neuspešnom razmenom udaraca protiv Rafe. Preterao je kada se žestoko udarao po patikama, stradala je obuća koja ga je izneverila pri proklizavanja.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Rafaela Nadala nećemo videti kako lomi reket, uglavnom ume da se iskontroliše, njegov vrhunac su samo žustre rasprave sa sudijama.

Sa druge strane, Federer je bliži Novaku po reakcijama, umeo je mnogo puta da potpuno deformiše reket.

Iz aktuelnog vrha, Danil Medvedev prednjači po eksplozivnosti, to je pokazao i u polufinalu i finalu Australijan opena.

Svađao se sa sudijama, lomio reket, provocirao publiku i čak vređao sudiju. Vređao je navijače i tokom rasprava sa arbitrom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Nik Kirjos poznat je po kontroverzama, pamti se posebno da je reket razbio odmah nakon poslednjeg poena Rodžera Federera za pobedu 2017.

Dok je Federer slavio plasman u novo masters finale u Majamiju, momak iz Kambere je vidno frustriran uništio reket, a onda najuljudnije čestitao protivniku pobedu pri pozdravu na mreži.

Tennis TV je prošle godine čak napravio i kompilaciju najvećih izliva besa.

#social-embed_3

BONUS VIDEO Zverev besneo na sudiju i lomio reket posle poraza u dublu u Akapulku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar