Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Svojevremeno je Novak Đoković bio žrtva zapadne medijske torture zbog organizacije Adrija tura - sada svi ćute zbog egzibicije u Abu Dabiju, koja može ozbiljno da utiče i na Australijan open.

„Novaxx Đoković“ bio je dugo neprimereni nadimak za najboljeg tenisera sveta, koji je medijski „bombardovan“ zbog organizacije Adrija tura, kada je okupio tenisku elitu u Beogradu u periodu kada je kalendar bio opustošen zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Sada, svi se prave nemi na dešavanja iz prošle nedelje, kada je egzibicija u Abu Dabiju donela seriju zaraženih igrača.

I to ne bilo koga, nego ni manje ni više, nego Rafaela Nadala. Sada nema komentara o tome kako je bilo suludo trošiti vreme na turnir u Abu Dabiju, da se previše rizikovalo, da su igrači ugroženi.

Pritom, ne radi se samo o Nadalu, on je samo jedan u seriji igrača koji rizikuju svoj nastup na Australijan openu jer su bili deo kratkotrajnog glamura u Abu Dabiju.

Uz Rafu, zarazio se njegov trener Karlos Moja i zajedno su doneli virus u Španiju, virus ima Denis Šapovalov, zatim teniserke Ons Žabur i Belinda Benčić.

Novak Đoković Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Za kraj, zarazio se i Andrej Rubljov, koji je bio deo priče u Abu Dabiju.

„Zdravo svima, želim da podelim vesti sa vama, trenutno sam u Barseloni, nažalost, dobio sam pozitivan test na koronu. Imam minimalne simptome, u izolaciji sam i poštujem sve protokole pod nadzorom doktora.  Kao što znate, potpuno sam vakcinisan i spreman za ATP kup i Australijan open, sada treba da se oporavim i idem u Melburn samo kada to bude bezbedno za sve. Veoma sam razočaran i zabrinut zbog ovog što se dešava. Molim vas da brinete o sebi i ljudima oko sebe, ja ću se vratiti što je pre moguće“, naveo je Rubljov.

Ema Radukanu
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Pred sam start turnira u Abu Dabiju je i Ema Radukanu dobila pozitivan test u Abu Dabiju, pa nije ni učestvovala i igrala.

Ipak, možda je na najvećem udaru Rubljov jer je trebalo da bude deo ekipe Rusije na ATP kupu koji se igra od 1. januara.

Pitanje je kada će se, ko i kako oporaviti za Australijan open, da li će biti dovoljno spreman da pruži maksimum.

Ipak, niko nije doveo u pitanje Abu Dabi i svrsishodnost samog događaja, niko iz Australije nije smeo ni da zucne o ovom događaju, koji je direktno uticao na prvi od četiri najvažnija događaja teniske sezone i u kom je baš broj zaraženih rapidno skočio u doba ovog turnira.

BONUS VIDEO Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket, Zvezda – Barselona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar