Novak Đoković Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ipak bi trebalo da igra na Australijan openu od 17. do 30. januara, nezvanično saznaje Nova.rs.

Zvanične potvrde od strane prvog tenisera planete i dalje nema, ali je ipak došlo do veleobrta… Kako Nova.rs nezvanično saznaje, Novak Đoković se sprema za Melburn i sve ide ka tome da će igrati na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Odnosno, Nole će napasti 10. grend slem u Australiji i pokušati da ispiše novu stranicu teniske istorije. Takođe, opet postoji mogućnost da se situacija promeni, jer se menja iz dana u dan, ali je trenutno na snazi da će Đoković igrati na startu 2022. godine.

Nove informacije stižu u danu kada je u Melburnu, najblaže rečeno, opšti haos. Da stvari ne funkcionišu čak ni interno u organizaciji Australijan opena, potvrđuje jedna ostavka. Menadžer za biobezbednost „Tenis Australija“, Tom Mekdauel, podneo je ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu.

Očekuje se da ukupno 3.300 ljudi iz sveta tenisa doputuje u Australiju, a novi udarac za turnir biće odsustvo mnogih zvučnih imena – Dominik Tim odustao je od povratka na veliku scenu, koronu su u Abu Dabiju dobili Rafael Nadal, Denis Šapovalov, Andrej Rubljov, Ons Žabur.

Teško je i zamisliti na šta bi muška konkurencija ličila bez Novaka, što smo mogli da vidimo na Indijan Velsu kada su mnogi naveli da „nije to to“ bez Đokovića.

Ako ne bude novih promena, Nole ide ka tome da uz Rafaela Nadala bude jedini teniser koji može da ima dvocifren broj trofeja sa jednog grend slema.

BONUS VIDEO Novak navija u transu, nervira se, samo što nije uleteo na parket tokom Zvezda – Barselona 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare