Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novak Đoković u ponedeljak je ostvario dominantnu pobedu protiv Holgera Rune u osmini finala i nastavio je svoj pohod ka osmoj tituli na Vimbldonu.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser igra sve bolje kako turnir odmiće, a sada ga očekuje meč četvrtfinala protiv Aleksa De Minora.

Od dolaska u London, srpski teniser je koristio svaki slobodan trenutak da trenira kako bi štro pre dostigao optimalan nivo igre jer se nakon operacije nije spremao na način na koji želi.

PROČITAJTE JOŠ

Ustaljena praksa je bila da odradi sparing i istezanje između mečeva, kao i na dan mečeva na trening terenima u okviru kompleksa.

Ipak, u utorak, uoči duela sa De Minorom, Đoković se po prvi put od dolaska u London nije našao na listi igrača za treninge ni za jedan od 13 terena koliko ih za to služi u kompleksu.

Razlog je gotovo izvesno kiša koja maltretira igrače i sve žitelje Londona i koja ni ovog dana gotovo da ne prestaje da pada.

Foto: Nova.rs

To ne utiče na mečeve u glavnom žrebu muškog i ženskog singla jer se oni igraju na Centralnom terenu i terenu broj jedan koji su pokirveni krovom, ali utiče na mečeve dublova, juniorskog turnira i terena za trening.

Sve je postalo pravo mučenje, a Đoković je i prethodnih dana prečesto prekidao i odlagao treninge i bežao sa terena zbog kiše.

Ovoga puta je odlučeno da se izbegne to maltretiranje, pa je odluka pala da ni ne izlazi na pomenute terene.

Njega ovoga puta nema na spisku, ali ni oni koji su na listi ne mogu da izađu i odrade planirane treninge.

Foto: Nova.rs

Đoković se možda odlučio za jedan od zatvorenih terena u okviru kompleksa, ali ih teniseri baš i ne preferiraju, ili je možda odlučio da utočište pronađe u nekom drugom kutku Londona, ali na terene Vimbldona danas neće izaći, jer je jasno da ne želi da se muči sa kišom.

Inače, razmere padavina u Londonu su takve da je prve nedelje turnira palo kiše koliko inače za ceo jul, a u drugoj nedelji situacija deluje još gora do sada.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare